Hyppää sisältöön

Yksi ehdokas vuokraamaan Sälgrundin luotsiaseman

Ehdotus etenee valmisteluun ja kaupunginhallituksen päätettäväksi. Kaupungilla on ollut tavoitteena löytää yrittäjä, huolehtimaan Sälgrundin matkailutoiminnasta kokonaisvaltaisesti.

Sälgrunds fyr och de gamla fyrvaktarstugorna.
Sälgrundin luotsiaseman tilat ovat olleet matkailukäytössä vuodesta 2005. Kuva: Yle/Roger Källman
Merja Siirilä
Avaa Yle-sovelluksessa

Sälgrundin luotsiasema sai hakunsa aikana yhden ehdokkaan vuokralaiseksi.

Kaskisten kaupunki on etsinyt syksystä lähtien uutta vuokralaista Kaskinen Sea-Charterin tilalle, joka harjoitti luotsiasemalla kaupungin vuokralaisena majoitus-ja ravitsemustoimintaa vuodesta 2013 aina viime vuoden marraskuulle asti.

Talousjohtaja Esa Högnäsbackan mukaan kaupunki sai yhden tarjouksen vuokralaiseksi ja nyt ehdotus etenee valmisteluun ja kaupunginhallituksen päätettäväksi.

Kaupungilla on ollut tavoitteena löytää uusi yrittäjä, joka huolehtii Sälgrundin matkailutoiminnasta kokonaisvaltaisesti. Sälgrundin luotsiaseman tilat ovat olleet matkailukäytössä vuodesta 2005.

Luotsiaseman päärakennuksessa on yöpymismahdollisuudet 30 henkilölle ja erillisessä ulkorakennuksessa 12 henkilölle. Alueella on erillinen tilava saunarakennus sekä muita ulkorakennuksia mm. varastointia varten. Laxhamn, luotsiaseman satama laitureineen sijaitsee n. 800 metrin etäisyydellä luotsiasemarakennuksesta.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi

Suosittelemme