Hyppää sisältöön

Lopetushuhuille vahvistus – Tom Bradyn aikakausi NFL:ssä on päättynyt

Laji-ikoni Tom Brady ehti pelata NFL:ssä 22 vuotta. Huhuja lopettamisesta liikkui jo viikonloppuna.

Tom Brady.
Tom Brady valittiin urallaan viisi kertaa Super Bowlin arvokkaimmaksi pelaajaksi. Kuva: Kevin Dietsch/UPI/Shutterstock/All Over Press
Paavo Forsberg
Avaa Yle-sovelluksessa

Ensi kaudella amerikkalaisen jalkapallon NFL:ssä ollaan tilanteessa, jossa ammattilaisliigassa ei ole oltu 2000-luvulla. Tom Brady ei ole enää menossa mukana. Brady, 44, kertoo Instagramissa lopettavansa mittavan uransa.

– Olen aina ajatellut, että amerikkalainen jalkapallo vaatii täyden sitoutumisen. Jos ei ole mukana sataprosenttisesti, ei voi onnistua. Olen miettinyt asiaa paljon viime viikolla. Joukkuekaverini, valmentajani, vastustajani ja fanini ansaitsevat minusta 100 prosenttia, mutta nyt on parasta, että jätän pelikentät uuden sukupolven käsiin, Brady kirjoittaa.

ESPN uutisoi Bradyn lopettamisesta jo lauantaina, mutta mies ei itse vielä silloin vahvistanut asiaa.

Brady kiitteli lopetuspäivityksessään joukkuekavereitaan Tampa Bay Buccaneersissa.

– Rakastan teitä. Rakastin teidän kanssanne taistelemista. Teitte kaikkenne haastaaksenne itsenne, ja inspiroitte minua joka päivä heräämään ja antamaan kaikkeni. En voisi olla onnellisempi yhteisistä saavutuksistamme.

Lopuksi Brady kiitti päivityksessä perhettään.

– Vaimoni Gisele ja lapseni Jack, Benny ja Vivi. Olette inspiraation lähteeni. Perheeni on suurin saavutukseni.

Tom Brady lopettaa uransa.
Tom Brady on NFL:n ennätysmies. Kuva: Getty Images

Pitkä ja ainutlaatuinen ura

Tom Brady pelasi itsensä amerikkalaisen jalkapallon historiaan. Pelinrakentaja aloitti NFL:ssä jo vuonna 2000. Hän edusti urallaan New England Patriotsia ja Tampa Bay Buccaneersia.

Elokuussa 45 vuotta täyttävä Brady on murskannut lukuisia ennätyksiä. Hän on voittanut Super Bowlin seitsemän kertaa, kuudesti New England Patriotsissa ja kerran Buccaneersissa, ja hänet on valittu viidesti Super Bowlin arvokkaimmaksi pelaajaksi.

Syksyllä Brady rikkoi NFL:n ennätyksen syöttöjaardeissa ohittaen Drew Breesin – Bradylla on runkosarjassa koossa 84 520 jaardia. Joulukuussa Brady ohitti Breesin onnistuneiden syöttöjen määrässä, joita hänellä nyt on 7 263. Myös heitettyjen touchdownien määrässä, 624, Brady on ennätysmies. Hän on aloittanut NFL:n runkosarjaottelun 316 kertaa ja voittanut niistä 243.

Myös playoff- sekä Super Bowl -ennätyksiä voisi luetella mittavan listan. Brady on Super Bowlin vanhin voittaja, kun hän viime kaudella johdatti Buccaneersin voittoon ollessaan 43 vuotta, 6 kuukautta ja 5 päivää vanha.

Brady on pelannut 22 kautta NFL:ssä, päässyt playoffeihin 19 kertaa, päässyt Super Bowliin 10 kertaa ja voittanut mestaruuden seitsemän kertaa. Hän pelasi New England Patriotsissa 2000–2019, ja kaksi kautta Buccaneersissa.

Vuoden 2021 Super Bowl -mestaruus jäi Bradyn viimeiseksi. Tänä vuonna Bradyn edustama Buccaneers hävisi NFL:n puolivälierässä Los Angeles Ramsille ja putosi jatkosta.

Bradylta kysyttiin tappion jälkeen, ajatteliko hän pelin aikana tai sen jälkeen, että nämä saattoivat olla huikean uran viimeisiä hetkiä. Vastaus kertoi paljon urheilijan ajatusmaailmasta.

– Ajattelin voittamista. Se on minun mentaliteettini, mennä kentälle ja yrittää voittaa, antaa joukkueelleni paras mahdollisuus voittoon. Totta puhuen, ajattelen yhä peliä. En ajattele tällä hetkellä muuta kuin viimeisintä viittä minuuttia, Brady vastasi.

Lue lisää:

ESPN: NFL-legenda ja laji-ikoni Tom Brady, 44, lopettaa uransa – muut lähteet kiistävät

"Mestariteos, klassikko" – NFL:n pudotuspeleissä nähtiin neljä toinen toistaan hurjempaa trilleriä, sekä Tom Brady että Aaron Rodgers historiallisesti ulos välieristä

Cincinnati rynni jymy-yllättäjänä Super Bowliin

Suosittelemme