Hyppää sisältöön

Essoten alueella rajoituksiin esitetään vaiheittaisia lievennyksiä – koronatilannetta pidetään alueella äärimmäisen hankalana

Essoten alueen koronasuositukset jatkuvat pitkälti ennallaan. Järeämpien koronarajoitusten suhteen koronanyrkki esittää kuitenkin Itä-Suomen aluehallintovirastolle kevennyksiä yleisötilaisuuksien rajoituksiin. Niistä päättää aluehallintovirasto.

Anonyymi sairaanhoitaja kävelee Mikkelin keskussairaalan käytävällä.
Kuva: Esa Huuhko / Yle
Juho Liukkonen

Mikkelin seudun alueella toimiva Essote purkaa rajoituksiaan ja suosituksiaan asteittain, koska koronatilanne on alueella edelleen erittäin vaikea.

Alueen koronanyrkin päivitetyissä suosituksissa esimerkiksi aikuisten ryhmäliikunta voi alkaa helmikuun 7. päivä alkaen 50 prosentin osallistujamäärillä. Myös lasten ja nuorten harrastusten turnaustoimintaan liittyvät rajoitteet suositetaan poistettavaksi.

Lisäksi korkeakouluihin, aikuisten perusopetukseen ja vapaaseen sivistystyöhön liittyvistä rajoituksista ja etäopetuksesta luovutaan.

Kuitenkin riskiryhmiin kuuluvia henkilöitä suositetaan välttämään yleisötapahtumia, yleisiä kokouksia ja väkijoukkoja kunnes tartuntamäärät ovat selkeästi laskeneet nykyisestä.

Lue Essoten kaikki suositukset täältä (siirryt toiseen palveluun).

Itä-Suomen aluehallintovirastolle esitetään myös kevennyksiä yleisötilaisuuksien rajoituksiin. Aluehallintovirasto päättää asiasta myöhemmin.

Alueen koronatilanne vaikeampi koskaan

Koronakoordinaatioryhmä totesi alueen koronatilanteen huonommaksi kuin koskaan aiemmin.

Alueella viikkokohtaiset tartuntamäärät ovat edelleen kasvussa. Myös koronataudin sairaalahoidon tarve on yli kaksikertaistunut kahden viime viikon aikana. Viime viikolla koronataudin vuoksi menehtyi kaksi henkilöä.

Terveyspalvelujen johtaja kertoo, että tasaantumista taudin epidemian etenemisessä ei ole vielä näkyvissä.

– Vaikka muualla Suomessa puhuttaisiinkin jo epidemiahuipusta, täällä se on vielä edessä, sillä tulemme tässäkin asiassa joitakin viikkoja esimerkiksi Etelä-Suomen perässä, terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä huomauttaa tiedotteessa.

Huoli kasvanut terveydenhuollon kantokyvystä

Essotessa huoli terveydenhuollon kantokyvystä on edelleen kasvussa.

Kuntayhtymästä kerrotaan, että sen kiireettömän hoidon lääkäriaikoja ei ole saatavissa, sillä henkilöstön koronatartunnat ja niistä johtuvat poissaolot kuormittavat terveyspalveluita.

– On tärkeää, että epidemia lähtee selvään laskuun ennen kontaktien määrän lisääntymistä, Seppälä perustelee.

Suosittelemme sinulle