Instagramista alkunsa saanut Darravapaa-yhteisö aloittaa uuden, alkoholittoman klubin järjestämisen Helsingissä maaliskuussa.
Ensimmäinen Kaiku-klubilla järjestettävä tapahtuma on kokeilu, mutta jatkoa seuraa kuukausittain, jos konsepti toimii.
– Haluamme tarjota mahdollisuuden turvalliseen hauskanpitoon ja hyvästä musiikista nauttimiseen ilman, että ympärillä olevat ihmiset ovat päissään, Laura Wathén perustelee.
Hän on perustanut alkoholittomaan elämäntapaan rohkaisevan ja muun muassa vertaistukea tarjoavan Darravapaan yhdessä Katri Ylisen kanssa.
Yksi tulevan klubin esiintyjistä on Teemu Keisteri, DJ-nimeltään Windows95man. Hän jätti alkoholin neljä vuotta sitten. Miehen kertoman mukaan "kaikki on ollut sen jälkeen helpompaa".
– Unelmien toteuttaminen ei onnistu, jos on koko ajan krapula. Koin, etten tarvitse alkoholia mihinkään, koska olen muutenkin niin ulospäin suuntautunut, energinen tyyppi.
Keisteri on päässyt vain harvoin esiintymään täysin selvälle yleisölle.
Pitkin maailmaa kiertänyt mies on kuitenkin löytänyt yhden maan, jossa yleisön promilleilla tai kellonajalla ei ole mitään merkitystä. Se on Ruotsi.
– Siellä ihmiset ovat aina yhtä iloisia ja villejä, ihan sama paljonko kello on. Ne vetää stage divet ihan selvin päin.
Pidättyväisintä yleisö on Keisterin havaintojen mukaan koti-Suomessa ja Japanissa, varsinkin jos yleisö ei ole humalassa.
Miehellä on kuitenkin farkkushortsiensa takataskussa muutama biisi, jotka saavat liikettä jäykimpäänkin juhlakansaan.
– Daruden Sandstorm, vaikka väärällä hetkellä se saattaa kuulostaa liian kuluneelta. Scooterin How much is the fish? toimii aina. Suomessa viimeistään Anna Hanskin Tunteisiin rikkoo jään.
Keisteri uskoo, että "Ruotsin meininki" yleistyy myös Suomessa samaa tahtia niin sanotun raitistelun kanssa.
Mutta kuinka kannattavaa on järjestää klubia, jossa alkoholia ei myydä lainkaan, se kun yleensä on merkittävä tulonlähde tapahtumassa kuin tapahtumassa?
– Alkoholin myynnissä on toki isot katteet. Tapahtuma tuo kuitenkin asiakkaita muuten hiljaiseen arki-iltaan ja lopetetaan puolilta öin, eli työntekijäkulut jäävät suhteellisen pieniksi. Toki myynnissä on hyviä alkoholittomia juomia, Laura Wathén summaa.
Maaliskuun 23. päivä järjestettävän ensimmäisen Sober Furious -klubin yleisötavoite on 500. Pääsylipuista on tähän mennessä myyty yli puolet.
Tapahtuma järjestetään tuolloin voimassa olevia viranomaisohjeistuksia noudattaen. Ikäraja on 18 vuotta.
Promilleja ei mitata, mutta sisäänpyrkijän juhlakunto arvioidaan silmämääräisesti, kuten normaalistikin.
Tapahtumasta on aikaisemmin kertonut Rumba.
Voit keskustella aiheesta sunnuntaihin 6.2.2022 kello 23 saakka.
Lue myös: