Hyppää sisältöön

Pyynikin käsityöläispanimossa tehdään erityistarkastus, pienosakkaat saivat tahtonsa läpi yhtiökokouksessa

Pienosakkaat haluavat tietää muun muassa sen, onko yhtiössä tehty sille epäedullisia sopimuksia. 

Olutlavoja varastossa.
Tammikuussa kerrottiin, että Pyynikin käsityöläispanimo on ajanut alas oluentuotannon lähes kokonaan Tampereen Raholassa. Kuva: Marjut Suomi / Yle
Antti Palomaa
Avaa Yle-sovelluksessa

Pyynikin käsityöläispanimon pienosakkaat hakevat aluehallintovirastolta erityisen tarkastuksen toimittamista yrityksessä.

Erityistarkastus sai riittävästi kannatusta panimon ylimääräisessä yhtiökokouksessa perjantaina.

– Tämä on hyvä asia sekä yhtiölle että osakkaille. Tulee käytyä läpi asioita, jotka ovat herättäneet kysymyksiä, sanoi panimon toimitusjohtaja Kari Lappalainen heti kokouksen jälkeen.

Samalla panimolle valittiin uusi hallitus yhtiökokouksessa. Ryhmä pienosakkaita oli vaatinut myös hallituksen erottamista.

Lain mukaan osakeyhtiön osakkeenomistajan on mahdollista hakea yhtiön kotipaikan aluehallintovirastolta erityisen tarkastuksen toimittamista. Erityinen tarkastus koskee yhtiön hallintoa ja kirjanpitoa tai tiettyjä toimenpiteitä ja seikkoja tietyllä päättyneellä ajanjaksolla.

Erityisen tarkastuksen hakeminen on mahdollista, jos sitä kannattaa yhtiökokouksessa kymmenen prosenttia yhtiön osakkeista tai kolmasosa kokouksessa edustetuista osakkeista.

Aamulehti kirjoitti keskiviikkona, että Pyynikin käsityöläispanimon pienosakkaat haluavat myös tietää, onko yhtiössä tehty sille epäedullisia sopimuksia.

Panimo lomautti työntekijöitä

Tammikuussa uutisoitiin, että Pyynikin käsityöläispanimo oli ajanut oluentuotantoa alas Tampereella. Suurin osa panimon henkilöstöstä Tampereella lomautettiin toistaiseksi.

Pyynikin käsityöläispanimo jatkaa oluentuotantoa edelleen Viron Haljalassa. Yritys kertoi virolaisen panimon hankinnasta noin vuosi sitten.

Panimo haluaisi Tampereelta uudet tilat, joissa voisi tehdä erikoisoluita, tisleitä, tuotekehitystä sekä harjoittaa panimoravintolatoimintaa, pitää yleisötilaisuuksia kuten panimokierroksia, koulutuksia ja erilaisia tapahtumia.

Nykyisistä Tampereen Raholassa sijaitsevista tiloista panimo joutuu lähtemään, koska alue on kaavoitettu asumiselle.

Pyynikin käsityöläispanimo perustettiin Tampereella noin kymmenen vuotta sitten. Panimo on kasvanut viime vuosina nopeasti ja saanut tuotteittaan kaupaksi myös kansainvälisesti.

Esimerkiksi vuonna 2018 kerrottiin harvinaisestaolutmyyntisopimuksesta kahteentoista Euroopan maahan.

Lue lisää:

Pyynikin käsityöläispanimo keskeytti oluen valmistuksen Tampereella lähes kokonaan: yritys lomautti työntekijöitään

Pyynikin Brewing Companyn panimohanke sai uuden käänteen – vuokraa virolaispanimon tamperelaisyrittäjältä

Pyynikin Brewing Company sai luvan panimotoiminnalle Virossa – verottajan päätöksen ansiosta ei lähde kokonaan Tampereelta

Viroon laajentuvan Pyynikin Brewing Companyn tuotanto pienenee Tampereella

Suosittelemme sinulle