Hyppää sisältöön

Hurske aitoi voittoon Berliinissä, Neziri kisan kolmas

Reetta Hurske juoksi perjantaina makean voiton Berliinin kansainvälisten hallikilpailujen 60 metrin aitajuoksussa. Nooralotta Neziri oli kolmas kauden parhaallaan.

Reetta Hurske ja Nooralotta Neziri.
Arkistokuvassa Nooralotta Neziri (oik.) ja Reetta Hurske. Kuva: AOP
Timo Uusitalo
Avaa Yle-sovelluksessa

Reetta Hurske nousi mainion lähdön ja ongelmattoman juoksun siivittämänä voittoon ajalla 7,99. Nooralotta Neziri oli kolmas kauden parhaalla ajallaan 8,08, jonka hän juoksi myös alkuerissä.

– Oli hyviä juoksuja, muttei mitään ihmeellistä. Karslruhessa viikko sitten oli parempi fiilis. Tämä oli sellainen peruspäivä, Hurske vertaili Berliinin juoksujaan Karlsruheen, missä hän juoksi ennätyksensä 7,96.

Berliinissä Hurske oli hyvässä vireessä jo alkuerissä. Hän varmisti finaalipaikan voittamalla eränsä ajalla 8,02.

– Nyt juoksu lähtee aika hyvin, meno oli tasapainoista ja loppusileäkin toimi. Sitä on kyllä harjoiteltukin. Kyse on siitä, että pitää osata ottaa vielä hyvin loppusileän askeleet, Hurske totesi.

Toiseksi suomalaisten väliin Berliinissä kiilasi Hollannin Zoe Sydney ajalla 8,05. Neljäs oli Nezirin kanssa saman valmentajan johdolla harjoitteleva Tokion olympiakolmonen, Jamaikan Megan Tapper ajalla 8,14.

Neziri: Tästä on hyvä jatkaa

Nezirille Berliinin kaksi samaan aikaan 8,08 päättynyttä juoksua kertoivat, ettei ole syytä huoleen. Tilanne oli toinen viikko sitten Karlsruhessa 8,20 aikaan päättyneen kauden avauksen jälkeen.

– Viikko sitten olin vähän huolissani. En osannut luottaa siihen, että juoksuvire tulisi sieltä levon kanssa. Minä kun en luota mihinkään sokeasti, tarvitsen todisteita, Neziri totesi.

Sanoillaan Neziri viittasi syksyiseen siirtoon Philipp Unfriedin valmennukseen. Nezirin mukaan Berliinin kilpailu kuitenkin kertoi hänelle, että Karlsruhen vaisu vauhti juonsi rasituksesta, joka kaikkosi levolla.

– Nyt juoksu lähti imemään, vaikkei se vieläkään herkkää ollut. Minulle jäi nyt sellainen tunne, että tästä on hyvä jatkaa. Seuraava kilpailu on Lievenissä ja sitä ennen ehtii hyvin harjoittelemaan.

Lakka jäi alkueriin, Duplantis kokeili ME:tä

Elmo Lakka avasi kilpailukautensa Berliinissä 60 metrin aitajuoksussa ajalla 7,87. Lakka oli erässään neljäs ja jäi ilman finaalipaikkaa, jonne aikavertailusta vaadittiin 7,74.

– Lähdössä tuli huonoja askelia ja melkein heti sen jälkeen kolhin kättä naapuriradan kaverin kanssa. Se juoksu oli sitten siinä, Lakka totesi kauden avauksestaan.

Armand Duplantisin maailmanennätysjahti jatkui. Ruotsin seivässuuruus ylitti Berliinissä tämän talven kärkituloksen 603, mutta omissa nimissä oleva ME 618 jäi voimaan kolmen 619-yrityksen epäonnistuttua.

Lue myös:

Simo Lipsanen loikki voittoon Ranskassa – "Juoksu tuntui tosi hyvälle"

Suosittelemme