Hyppää sisältöön

Emil Ruusuvuori taisteli kaksinpelin ATP-finaaliin ensimmäisenä suomalaisena yhdeksään vuoteen – "Alan tykätä tästä paikasta"

Suomen Emil Ruusuvuori voitti välierässä Puolan Kamil Majchrzakin lauantaina.

Emil Ruusuvuori Winston-Salemissa elokuussa 2021.
Emil Ruusuvuori taistelee sunnuntaina turnausvoitosta. Kuva: 2021 Getty Images
STT Urheilu,
Sakari Lund
Avaa Yle-sovelluksessa

Emil Ruusuvuori on edennyt ensimmäistä kertaa urallaan tenniksen miesten ATP-turnauksen loppuotteluun. Ruusuvuori hankki finaalipaikan Intian Punessa, jossa hän kukisti välierissä Puolan Kamil Majchrzakin erin 6–3, 7–6 (7–0).

Toisessa erässä Ruusuvuori oli jo tappiolla 3–5, mutta taisteli syötönmurrolla erän tasoihin 5–5:een. Erä eteni 6–6-numeroissa katkaisupeliin, jossa Ruusuvuori ei antanut vastustajalleen pistettäkään.

Ottelu kesti tunnin ja 46 minuuttia.

Ruusuvuori on maailmanlistalla 87. sijalla, Majchrzak 95. sijalla.

Ruusuvuoren, 22, finaalivastus ratkeaa myöhemmin tänään. Hän kohtaa huomenna finaalissa joko Ruotsin Elias Ymerin tai Portugalin Joao Sousan.

– Alan tykätä tästä paikasta. En ole hävinnyt vielä erääkään, olen todella tyytyväinen. Toinen erä oli tasainen ja pienestä oli kiinni – sain hyvän alun tie-breikkiin ja siitä otteluvoittoon, Ruusuvuori sanoi Tennisliiton tiedotteessa.

Viimeisin suomalainen ATP-kaksinpelifinaalissa ennen Ruusuvuoren tämän päivän voittoa oli Jarkko Nieminen vuonna 2013 Saksan Düsseldorfissa. Kaksinpelin turnausvoittoa on juhlinut suomalaisista ainoastaan Nieminen. Nieminen voitti urallaan ATP-turnauksen kaksi kertaa, joista viimeisin oli Sydneyssä vuonna 2012.

Tennisviikonloppu on suomalaisittain menestyksekäs, sillä myös Harri Heliövaara pelaa brittiparinsa Lloyd Glasspoolin kanssa ATP-kiertueen Montpellierin turnauksen finaalissa.

Lue myös:

Menipä jännäksi! Emil Ruusuvuori kiusasi tähtipelaajaa lähes neljä tuntia – kaatui saappaat jalassa Australian avoimissa

Suosittelemme