Hyppää sisältöön

Perussuomalaisilta välikysymys polttoaineiden ja sähkön hintojen noususta

Perussuomalaisten puheenjohtajan Riikka Purran mukaan hintojen nousu kasvattaa liikkumisen ja asumisen kustannuksia ja heikentää merkittävästi pieni- ja keskituloisten ostovoimaa

Perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra.
Purran mukaan hallituksen ilmastopolitiikka pahentaa tilannetta. Kuva: Sakari Piippo / Yle
STT
Avaa Yle-sovelluksessa

Perussuomalaiset jättää välikysymyksen polttoaineiden ja sähkön hintojen noususta ja hallituksen kyvyttömyydestä reagoida tilanteeseen. Hintojen nousu kasvattaa liikkumisen ja asumisen kustannuksia ja heikentää merkittävästi pieni- ja keskituloisten ostovoimaa, perusteli puheenjohtaja Riikka Purra.

– Nyt ei riitä huolestuneisuus ja päivittely. Kansalaiset tarvitsevat näkymän siitä, miten tilannetta tullaan helpottamaan, Purra tviittasi.

Purra paheksui valtiovarainministeri Annika Saarikon (kesk.) eduskunnan kyselytunnilla antamaa vastausta, että kovien sähkölaskujen kanssa kamppailevat voivat tukeutua sosiaaliturvaan. Purran mukaan perussuomalaiset pitää esitettyä ratkaisua ylimielisenä.

– Me vaadimme polttoaineiden ja sähkön hintoja alentavia kansallisia toimia, kuten veronalennuksia. Hallitus levittää kätensä syyttäen maailmanmarkkinahintoja ja väittää, etteivät he voi mitään asialle. Tämä ei ole totta, Purra moitti tiedotteessa.

Purran mukaan hallituksen ilmastopolitiikka pahentaa tilannetta.

– Hallituksen on peruutettava muita maita kireämmästä hiilineutraalisuustavoitteesta. Suomalaisia ei voi ilmastokurjistaa kahdesta suunnasta, sekä yliampuvilla kansallisilla toimilla että suostumalla kaikkeen, mitä EU:sta kehdataan ehdottaa, Purra vaati.

Myös kokoomus harkitsee osallistumista välikysymykseen.

Lue myös:

Orpo: kokoomus aikoo parannella aluevaalivoitollaan sote-uudistuksen valuvikoja, listalla terapiatakuun toteuttaminen

Suosittelemme