Hyppää sisältöön

Iivo Niskanen avasi Suomen mitalitilin olympialaisissa! Komea pronssimitali yhdistelmähiihdosta

Iivo Niskanen pääsi jo juhlimaan mitalia, vaikka miehen päämatka on vasta edessä. Olympialaisissa mitali on jo Niskasen uran kolmas ja arvokisoissa kuudes.

Iivo Niskanen hiihtää pronssia yhdistelmäkilpailussa
Ossi Saarinen
Avaa Yle-sovelluksessa

Iivo Niskanen on voittanut olympiapronssia yhdistelmähiihdossa. Mitali on Suomen ensimmäinen Pekingin kisoissa.

– Ensimmäiselle matkalle mitali maistuu kyllä. Tiesin, että siihen on mahdollisuuksia. Kovalla työllä ja vauhdinpidolla kilpailun alusta saakka sain hyödynnettyä omaa kapasiteettia ja kestävyyttä.

Kilpailun ylivoimaiseen voittoon hiihti venäläinen Aleksandr Bolshunov. Bolshunovin maanmies Denis Spitsov oli toinen.

Niskanen oli vielä kisan puolivälissä voittokamppailussa Bolshunovin kanssa. Kaksikko tuli samaan aikaan vaihtamaan sukset, mutta sen jälkeen venäläinen meni menojaan.

– Ei kerta kaikkiaan pystynyt tuohon venäläisten vauhtiin... Olivat kyllä tänään aivan älyttömän kovia. Aivan uskomatonta se vauhti, jolla pystyivät hiihtämään. Oli jopa aika yllättävää, etten pystynyt vastaamaan niihin ollenkaan, Niskanen totesi ja antoi tunnustusta muille mitalisteille.

Norjalainen Hans Christer Holund näytti aluksi saavuttavan Niskasta, mutta jäi lopulta puoli minuuttia suomalaisesta.

– Pystyin pitämään homman hanskassa loppuun saakka ja sain viimeisen kierroksen jopa vähän nautiskeltua, Niskanen myhäili Yle Urheilulle.

Iivo Niskanen kommentoi pronssitunnelmiin päättynyttä yhdistelmäkilpailua.

Perttu Hyvärinen täydensi hienon suomalaispanoksen seitsemännellä sijallaan. Remi Lindholm sijoittui arvokisadebyytissään 25:nneksi.

Niskanen juhlii mitalia jo kolmansissa peräkkäisissä olympialaisissaan. 2014 hän voitti parisprintin kultaa Sami Jauhojärven kanssa. 2018 hän vei 50 kilometrin kuninkuuden perinteisellä hiihtotavalla.

Pekingissä Niskasen päämatka on 15 kilometriä, joka hiihdetään perinteisellä ja väliaikalähtönä. Se on ohjelmassa ensi perjantaina.

Miesten yhdistelmäkilpailun palkintojenjako nähdään huomenna suorana TV2:ssa kello 13.50.

Lue myös:

Pronssimitalisti Iivo Niskasen käytös herätti hilpeyttä lehdistötilaisuudessa – toisti Cristiano Ronaldon tempun

Iivo Niskanen sai palkinnon pitkästä työstä – paljasti nautiskelleensa norjalaisen takaa-ajamana: "Monta kertaa on päätä taottu seinään"

Kommentti: Taistelumitali! Iivo sai haluamansa – ja mitaleita on tulossa lisää

Norjassa ihmeteltiin, eksyikö Kläbo ladulta – supertähti ei suostunut puhumaan lehdistölle romahduksensa jälkeen

Iivo Niskasen valmentaja muistutti merkittävästä asiasta olympiapronssin taustalla – Suomen huoltojoukot onnistuivat haastavassa paikassa

Suosittelemme