Hyppää sisältöön

Kymmenen vuoden odotus jatkuu – Ruusuvuori hävisi hurjan taistelun Intian ATP-finaalissa

Emil Ruusuvuoren ensimmäinen ATP-finaali päättyi tappioon Portugalin Joao Sousaa vastaan. Myös Harri Heliövaara koki parinsa Lloyd Glasspoolin kanssa niukan finaalitappion.

Emil Ruusuvuori.
Kuva: EPA-EFE / All Over Press
Sakari Lund
Avaa Yle-sovelluksessa

Emil Ruusuvuoren uran ensimmäinen tenniksen ATP-finaali ei tuonut vielä ensimmäistä turnausvoittoa. Portugalin kokenut Joao Sousa voitti Intian Punessa pelatun ATP250-turnauksen finaalin kovan taistelun jälkeen 7–6 (11–9), 4–6, 6–1.

Edellinen suomalainen ATP-turnausvoittaja kaksinpelissä on edelleen Jarkko Nieminen, joka voitti jälkimmäisen kahdesta tittelistään Sydneyssä vuonna 2012. Ruusuvuori pelasi hienon viikon ja eteni finaaliin asti ilman erätappioita, mutta viimeinen askel jäi vielä ottamatta.

Sousa oli pelannut yli kolmetuntisen välierän, mutta tuli hyvin finaaliin. Alku oli tasainen ja portugalilainen sai ensimmäisenä murtopallon. Ruusuvuori kuitenkin selvitti sen ja meni sitten itse murrolla 5–3-johtoon.

Helsinkiläinen on päässyt tässä turnauksessa hyvin eroon kaksoisvirheistä, mutta nyt niitä tuli kaksi siihen syöttövuoroon, jossa hän syötti erävoitosta. Sousa mursi takaisin ja erän ratkaisua haettiin lopulta tiebreakista, josta tuli todellinen trilleri. Sousa voitti sen 11–9 ja erän viimeisessä pallossa nähtiin vähän kaikkea. Se päättyi siihen, että Ruusuvuoren iskulyönnissä pallo osui mailan kehykseen.

Heti toisen erän alussa Ruusuvuori menetti jälleen syöttönsä. Tilanne alkoi jo näyttää vaikealta, kun Sousa johti 4–1, mutta Ruusuvuori nosti jälleen tasoaan, nousi tasoihin ja saman tien ohi. Toisen erän lopulla nähtiin hurjia, fyysisiä palloralleja.

Kovasti viikon aikana urakoinut Sousa ei väsähtänyt kolmannessakaan erässä, vaan meni 3–0-johtoon. kun suomalaisen peliin alkoi jälleen tulla virheitä. Sousa mursi vielä toisenkin kerran ja vei erän 6–1.

32-vuotias Sousa on ollut parhaimmillaan maailmanlistalla 28:s ja voittanut aiemmin kolme ATP-turnausta. Ennen tätä turnausta portugalilainen oli sijalla 137, mutta nousee tämän viikon ansiosta selvästi ylöspäin.

Ruusuvuori nousee hienon viikon ansiosta ATP-listalla sijalta 87 sijalle 71.

Heliövaara/Glasspool taipuivat tiukkojen vaiheiden jälkeen Montpellierin finaalissa – ”Senteistä se oli kiinni”

Harri Heliövaara (nelinpelin ATP-64) ja Lloyd Glasspool (nelinpelin ATP-77) kokivat tappion Montpellierin ATP250-turnauksen finaalissa. Pierre-Hugues Herbert (nelinpelin ATP-9)/Nicolas Mahut (nelinpelin ATP-5) juhlivat mestaruutta Ranskassa lukemin 4–6, 7–6(3), 12–10. Montpellierin finaali oli Heliövaaralle uran kolmas ATP-tasolla. Kaksi ensimmäistä finaalia olivat päättyneet suomalaisen turnausvoittoihin.

– Oli hurjan tiukka finaali. Harmittaa – senteistä se oli kiinni. Tuntui, että ensimmäisessä erässä olimme parempia. Toisessa erässä puolestaan nousimme murron takaa tasoihin, mutta tiebreak oli heikko. Kolmannessa erässä tuli uskomaton määrä minibreikkejä molemmille joukkueille. Olisi pitänyt käyttää omat mahdollisuudet. Pelattiin todella hyvä ottelu, mutta ihan viime hetkellä tuli muutama turha virhe. Totta kai vastustajat ovat älyttömän kovia ja ehkä se jossain aina näkyy, kommentoi Heliövaara Tennisliiton tiedotteessa.

Heliövaaran vahvat viimeaikaiset otteet kilpakentillä ovat nostaneet suomalaisen ranking-sijoitusta. Maanantaina julkaistavalla ranking-listalla suomalainen nousee jo sijalle 57. Se on Heliövaaran uusi ennätysranking.

Lue myös:

Emil Ruusuvuori taisteli kaksinpelin ATP-finaaliin ensimmäisenä suomalaisena yhdeksään vuoteen – "Alan tykätä tästä paikasta"

Suosittelemme