Hyppää sisältöön

Vartijoita ja poliisi yläkoululle oppilaiden turvaksi – koulukiusaaminen halutaan kuriin Heinolassa

Väkivaltainen käytös sekä netissä tapahtuva uhkailu ja pelottelu ovat edenneet siihen pisteeseen, että Lyseonmäen koulu haluaa ulkopuolista apua.

Koulurakennus, jonka edessä pyöräkatos ja piha, lunta maassa.
Lyseonmäen koulussa otetaan astetta järeämmät keinot käyttöön koulukiusaamista vastaan. Kuva helmikuulta 2019. Kuva: Sini Ojanperä / Yle
Kalle Suomi

Heinolan Lyseonmäen yläkoulussa puututaan kiusaamiseen vartijoiden ja poliisin avulla, kerrotaan Heinolan kaupungin tiedotteessa (siirryt toiseen palveluun).

Muutama koulun oppilas on syyllistynyt väkivaltaan, häirintään ja uhkailuun koulun muita oppilaita kohtaan, sanoo Heinolan hyvinvointijohtaja Pirjo Hepo-oja. Tilanteen vakavuuteen havahduttiin viime vuoden lopulla.

– Koulussa ilmeni tällaisen nuorten ryhmän häiriökäyttäytymistä. Väkivallantekoja on ollut oikeastaan yksi, jonka myötä havahduttiin tähän tilanteeseen. Lisäksi on ollut sosiaalisen median puolella viestittelyä, uhkailua ja pelottelua, Hepo-oja sanoo.

Tilanne on ajautunut Lyseonmäen koulussa siihen pisteeseen, että poliisi tulee oppitunneille pitämään valistusta. Lisäksi kouluun järjestetään vartiointia koulupäivän aikana.

– Sillä halutaan viestiä koululaisten huoltajille, koulun henkilökunnalle ja oppilaille sekä ympäröiville eri toimijoille, että otamme tämän asian vakavasti. Eihän sen näin pitäisi olla, vaan koululla pitäisi olla keinot rauhoittaa tilanne. Koulun tehostetusta valvonnasta huolimatta tarvitaan joku symbolinen asia, joka kertoo, että tilanne on vakava, sanoo Hepo-oja.

Vartijat ja poliisit ovat tulossa koululle lähipäivien aikana.

Vuonna 1847 perustettu Lyseonmäen koulu on Heinolan ainoa yläkoulu, ja siellä opiskelee 475 oppilasta. Opettajia ja muuta opetushenkilökuntaa on yhteensä 63.

Suosittelemme sinulle