Hyppää sisältöön

Kärppien suunnittelema uusi jääurheilukeskus valmis houkuttelemaan KHL joukkueitakin leireilemään Ouluun

Oulun Kärpät on saanut rakennusluvan uuden jääurheilukeskuksen rakentamiseen Linnanmaalle. Opetus- ja kulttuuriministeriöltä odotetaan tukipäätöstä huhtikuussa. Rakentamisen odotetaan käynnistyvän kesällä.

Oulun Kärpät 46 jääkiekkojoukkuen logo mustaa taustaa vasten.
Oulun Kärpät 46 puuhaa Linnanmaalle uutta jääurheilukeskusta yhdessä Suomen Kuntakiinteistöjen kanssa. Se toisi alueelle muun muassa hotellin ja kaksi uutta kaukaloa. Kuva: Risto Degerman
Risto Degerman

Suunnitelman mukaan nykyisen Linnanmaan jäähallin viereen rakennetaan uusi halli, jossa on kaksi katettua kaukaloa. Tämän jälkeen Linnanmaalla olisi toiminnassa yhteensä neljän jääkiekkokaukalon kokonaisuus. Se mahdollistaisi myös laajan leirityksen ja isot turnausottelut.

Suomen Kuntakiinteistöt Oy suunnittelee alueelle myös hotellia ja kuntosalitiloja, jotka tulisivat uuden hallin läheisyyteen.

Oulun Kärpät 46 ry:n virittelemä jäähallihanke Linnanmaalla vaatii vielä toteutuakseen opetus- ja kulttuuriministeriön tukipäätöksen, mutta toiminnanjohtaja Mika Pieniniemi on toiveikas. Hän uskoo, että rakentamistöihin päästään jo kesän alussa.

Linnanmaan jäähallikeskusta on mietitty jo usean vuoden ajan. Selvitysten ja jääkiekkoliiton laskelmien mukaan Oulussa on ollut jo pitkään noin kuuden jääkiekkokaukalon vajaus tarjonnassa.

Valtiolta Kärpät odottaa 450 000 euron avustusta koko hankkeelle.

Uusia turnauksia Ouluun

Pieniniemi pitää hallihanketta erittäin tärkeänä koko Oulun jääurheilulle. Hän muistuttaa, että halli voi tarjota jatkossa lisää jääaikaa paitsi junnuille myös muulle jääurheilulle, kuten miesten ja naisten harrastekiekkoilulle.

– Periaatteessa mahdollisuudet ovst ihan rajattomat, Mika Pieniniemi sanoo.

Esimerkkinä hän mainitsee Venäjän ammattilaisliigan KHL:n leirit Suomessa ennen pandemia-aikaa.

Tarjolla on ollut urheiluopistojen tiloja, joissa käytössä on ollut kaksi kaukaloa, mutta jatkossa Linnanmaalla on tarjolla neljän kaukalon kokonaisuus, kuntosali ja majoituspalvelut samassa yhteydessä.

– Olen haaveillut myös, että Suomen jääkiekkoliiton järjestämiä neljän maan turnauksia voitaisiin jatkossa saada myös Ouluun. Näin täällä Oulun ympäristössäkin asuvat ihmiset pääsisivät näkemään juniorien huippukiekkoa ihan maaotteluiden muodossa, Pienimäki sanoo.

Suosittelemme sinulle