Hyppää sisältöön

Yle Radio Suomi on edelleen suomalaisten lempikanava

Suosituin radionkuunteluhetki on Suomessa arkiaamuisin kello 9. Radion ääressä on tuolloin keskimäärin yli miljoona suomalaista.

Juha-Pekka Taskinen ja Riitta Väisänen Yle Lappeenrannan radiostudiossa 23. tammikuuta 2022.
Juha-Pekka Taskinen ja Riitta Väisänen Yle Radio Suomen taajuudella Lappeenrannassa 23. tammikuuta. Kuva: Riitta Väisänen / Yle
Marika Harjumaa,
STT
Avaa Yle-sovelluksessa

Suomen kuunnelluimpana radiokanavana jatkaa Yle Radio Suomi, käy ilmi Finnpanelin kansallisesta radiotutkimuksesta. Kaikesta suomalaisten radion kuuntelusta Radio Suomi haukkaa kolmanneksen.

Suomalaisten toiseksi suosituimpana kanavana jatkaa Radio Nova. Kolmantena on edelleen Yle Radio 1.

– On ilo huomata, että kuuntelijat valitsevat kanavamme ja sisältömme entistä useammin. Sen lisäksi, että suomalaiset viihtyvät kahden ison kanavamme parissa, on YleX onnistunut tavoittamaan yhä enemmän nuoria radionkuuntelijoita, iloitsee Ylen radio- ja audiopäällikkö Jonna Ferm.

Radiota kuuntelevat eniten yli 55-vuotiaat

Suosituin radionkuunteluhetki on Suomessa arkiaamuisin kello 9. Radion ääressä on tuolloin keskimäärin yli 1,1 miljoonaa suomalaista.

Keskimäärin suomalaiset kuuntelivat viime vuonna radiota 2 tuntia ja 28 minuuttia päivittäin. Päivittäinen kuuntelu vähentyi edellisvuodesta noin 6 minuutilla.

Eniten radiota kuuntelivat 55 vuotta täyttäneet, lähes neljä tuntia päivässä. Radio tavoitti viikoittain 4,4 miljoonaa suomalaista eli 88 prosenttia väestöstä.

Sarja Armi Aavikosta oli Yle Areenan suosituin audiotuote

Yle Areena oli suomalaisten suosituin digitaalinen radiopalvelu. Viikoittain sillä oli keskimäärin 677 000 kuuntelijaa.

Yle Areenan suosituin audiotuote viime vuonna oli Armi Aavikko – siinä välissä olin elossa. 20-osainen audiosarja kertoo yhden mahdollisen totuuden Armi Aavikon elämästä ja suomalaisesta musiikkibisneksestä 1970-luvulta alkaen. Sarja keräsi poikkeuksellista suosiota kesällä 2021.

Finnpanelin sivuilla on listaus loka–joulukuun suosituimmista radiokanavista.

Lue myös:

Tappaako podcast radion? Ylen radio- ja audiopäällikkö ei ole huolissaan: "Kuuntelun määrä nousee ja audiota kulutetaan aiempaa enemmän"

Ajatus kaupallisen median tv-uutisista jakoi puoluekenttää ja nostatti kritiikkiä – lopulta MTV sai uutisensa ja opetti katsojat uusille tavoille

Radion ääressä viihtyy päivittäin 3,4 miljoonaa suomalaista – kuunnelluin kanava Yle Radio Suomi

Kypäräradio soi superkuuntelijan korvissa yli 11 tuntia päivässä – Tiina Lietzénin pihalla on vielä lisäksi 3 matkaradiota

Suosittelemme sinulle