Hyppää sisältöön

Olvi ylsi jälleen ennätystulokseen

Olvin myynti, liikevaihto ja liikevoitto kasvoivat uuteen ennätykseen vuonna 2021.

Olvin virvoitusjuomapulloja tehtaan tuotantolinjalla.
Yhtenä kasvun tekijänä oli alkoholittomien juomien kysynnän kasvu. Arkistokuva. Kuva: Toni Pitkänen / Yle
Keijo Salokangas
Avaa Yle-sovelluksessa

Panimokonserni olvi on kasvattanut myyntinsä määrää, liikevaihtoa ja liikevoittoa uuteen ennätykseen jo kuudetta vuotta peräkkäin.

Olvin myynti ja liikevaihto kasvoivat viime vuonna yli yksitoista prosenttia ja liikevoitto runsaat viisi prosenttia. Liikevaihtoa kertyi runsaat 460 miljoonaa euroa ja liikevoittoa vajaat 60 miljoonaa euroa.

Olvi kertoo liiketoimintansa kehittyneen hyvin koko vuoden ajan. Hyvään kehitykseen vaikuttivat vahva markkina-asema vähittäiskaupassa, kehittyvät brändit, onnistuneet uutuudet sekä alkoholittomien tuotteiden myynnin kasvu.

Sesongin aikana voimakkaasti kasvanut kysyntä ylitti ajoittain yhtiön toimituskyvyn. Toimitusvarmuuden parantamiseksi yhtiö on päättänyt lisäinvestoinneista.

Loppuvuodesta raaka-aineiden ja pakkaustarvikkeiden saatavuudessa oli ajoittain vaikeuksia ja tuotantokustannukset nousivat merkittävästi.

Olvin hallitus esittää osingoksi 1,20 euroa osakkeelta. Edellisvuonna osinko oli 1,10 euroa. Osinko esitetään maksettavaksi kahdessa erässä, huhtikuun lopulla ja syyskuun alussa.

Suosittelemme