Hyppää sisältöön

Kymsote ei enää joka päivä julkaise tietoa uusien koronatartuntojen määrästä – viestintäjohtaja: "Tiedon tarve ei ole enää sama kuin aikaisemmin"

Päivittäisen koronaviestinnän merkityksen arvioidaan suurista tartuntamääristä huolimatta vähentyneen.

hammaslääkärin vastaanottohuone ovelta nähtynä. Keskellä huonetta on hoitotuoli
Kymsote luopuu päivittäisten koronatartuntalukujen julkaisemisesta. Sen sijaan resurssia halutaan kohdentaa muiden asioiden, kuten uuden Ratamokeskuksen käyttöönotosta viestimiseen. Kuva: Juulia Tillaeus / Yle
Miina Sillanpää

Sote-palvelut Kymenlaaksossa järjestävä Kymsote vähentää koronatiedotusta.

Esimerkiksi päivittäisten koronatartuntamäärien julkaiseminen lopetetaan maanantaista alkaen. Alkuvuodesta Kymsote luopui jo altistumispaikkojen listaamisesta verkkosivuillaan.

Kymenlaakson koronatilanne kuvataan kuitenkin jatkossakin viikottain kokoontuvan koronaryhmän tiedotteissa. Myös tartuntaluvut löytyvät edelleen myös THL:n koronakartalta.

Kymsoten viestinnässä on tarvetta keskittyä myös muuhun tiedottamiseen.

– Koronaviestinnän työmäärä on ollut todella suuri. Nyt meillä on entistä enemmän muita asioita, joiden viestintään täytyy olla mahdollista panostaa kunnolla, kuten vaikka tänä keväänä Ratamokeskuksen käyttöönotto, viestintäjohtaja Anni Björklund sanoo Kymsoten tiedotteessa.

Lisäksi päätöksen tueksi on kuunneltu yleisöltä tulleita viestejä.

– Selkeästi tiedon tarve päivätasolla ei ole enää sama kuin aikaisemmin ja oikeutettu väsymys niin tilanteeseen kuin viestintään kuuluu entistä vahvemmin, Björklund sanoo.

Suosittelemme sinulle