Hyppää sisältöön

Skandaalit johtivat Suur-Lontoon poliisipäällikön eroon – seksismiä, rasismia ja poliisin tekemä murha

Lontoon pormestari Sadiq Khan oli sanonut, ettei hänellä ole enää luottamusta Cressida Dickin johtajuuteen. Dick on ensimmäinen Britannian suurinta poliisilaitosta johtanut nainen.

Cressida Dick
Cressida Dick Kuva: EPA
Katriina Töyrylä
Avaa Yle-sovelluksessa

Suur-Lontoon poliisipäällikkö Cressida Dick on ilmoittanut eroavansa kaksi vuotta ennen virkakautensa päättymistä. Eroon johtivat lukuisat poliisilaitosta ravisuttaneet skandaalit.

Dick sanoi, että hänellä ole muuta vaihtoehtoa kuin erota sen jälkeen, kun Lontoon pormestari Sadiq Khan oli sanonut menettäneensä luottamuksen Dickin johtajuuteen.

Khan sanoi, ettei hän ole tyytyväinen vastaukseen, jonka Dick antoi hänelle skandaaleihin liittyen. Khan oli sanonut, että Suur-Lontoon poliisilaitoksessa tarvitaan isoja muutoksia rasismin, seksismin, homovihamielisyyden kiusaamisen ja syrjinnän kitkemiseksi.

Nyt 61-vuotias Dick on johtanut Britannian suurinta poliisilaitosta vuodesta 2017. Hänen oli määrä jatkaa vuoteen 2024. Dick on ensimmäinen 193-vuotiasta Suur-Lontoon poliisilaitosta johtanut nainen.

Dick sanoo jatkavansa tehtävässään vielä lyhyen aikaa taatakseen laitoksen vakauden.

Laitos johtaa tutkintaa juhlista, joita pääministeri Boris Johnsonin lähipiiri piti koronasulun ollessa voimassa.

Lue lisää bileskandaalista:

Boris Johnsonin koronasääntöjen rikkomisesta syntynyt vahinko voi olla pysyvä – enemmistö briteistä vaatii edelleen pääministerin eroa

Vaatimuksia Dickin erosta on esitetty skandaalien vuoksi pitkään. Syrjinnän lisäksi laitoksen mainetta on liannut viime vuoden maaliskuuinen naisen sieppaus ja murha, joiden tekijäksi paljastui tuolloinen poliisi.

Dick myöntää, että skandaalit ovat nakertaneet luottamusta hänen poliisilaitokseensa. Dickin mukaan he ovat kuitenkin pyrkineet palauttamaan luottamuksen ja hän on toiveikas laitoksen tulevaisuuden suhteen.

Suosittelemme