Hyppää sisältöön

Hurske aitoi voittoon ennätyksellään ja hätyytteli Nezirin SE:tä

Reetta Hurske löysi loistovauhdin perjantaina Lodzissa Puolassa. Pika-aituri voitti 60 metrin aitajuoksun ennätyksellään 7,93.

Reetta Hurske juoksi hyvin myös Berliinissä 4. helmikuuta 2022
Reetta Hurske juoksi hyvin myös Berliinissä 4. helmikuuta 2022 Kuva: imago images/Andreas Gora/ All Over Press
Timo Uusitalo
Avaa Yle-sovelluksessa

Reetta Hurskeen aika 7,93 jäi vain kahden sekunnin sadasosan päähän Nooralotta Nezirin nimissä olevasta Suomen ennätyksestä.

Hurske voitti alkueränsä ajalla 8,03 ja oli täysin ylivoimainen finaalissa. Hurskeen finaaliaika on tämän vuoden maailmantilaston 10:nneksi paras ja Euroopan tilaston toiseksi paras.

– Alkueräjuoksu oli sellainen hallittu ja tasapaksu, mutta finaalissa panin kaikki peliin, mitä vaan koneesta irti lähti, Hurske hehkutti.

Hurskeen juoksu oli sujuva ja ongelmaton, mutta ennätykseen jäi hänen mukaansa parannettavaa.

– Nyt olin eilisestä matkustuksesta väsynyt ja treenattiin aika kovaa ennen tätä juoksua. Kun saan kevennettyä treeniä ja sellaisen kisan, jossa koko edellispäivä ei olisi matkustusta, ajasta lähtee vielä sadasosia. Jos 7,8-alkuisen ajan pystyisi hallikaudella juoksemaan, siihen voisi olla tyytyväinen, Hurske arvioi.

Lodz oli Hurskeelle talven kolmas kilpailu. Hän oli Karlsruhessa kauden avauksessaan kolmas ajalla 7,96 ja voitti Berliinissä ajalla 7,99. Kausi on alkanut sen verran vahvasti, että Hurskeen tähtäin on nyt maaliskuisissa Belgradin MM-kilpailuissa. Sitä ennen toiveissa on hilata ennätystä paremmaksi ja löytää lisää vauhtia ensimmäiseen juoksuun.

– Yksi iso tavoite on, että saisi jo alkuerissä itsestään paremmin irti ja pystyisi juoksemaan tällaisia aikoja kuin nyt finaalissa. Arvokisoissa sitä toista mahdollisuutta ei muuten tule, Hurske sanoi.

Lakka: "Ei ole kropppa matkassa. En saa tehtyä sitä mitä pitäisi"

Elmo Lakka oli miesten 60 metrin aitajuoksun finaalissa seitsemäs ajalla 7,81. Alkuerässä Lakka oli neljäs ja meni jatkoon aikavertailusta ajalla 7,80. Juoksun voitti Brasilian Rafael Pereira hyvällä ajalla 7,59.

– Ei ole kroppa matkassa. En saa tehtyä sitä mitä pitäisi. Tämä ei ole minun tasoni. Nyton palaveerattava valmentajan ja muiden kanssa, miten tästä mennään eteenpäin. Jos ajat eivät lähde paranemaan, pistän hallikauden poikki ja alan keskittyä kesään, Lakka sanoi.

Euroopan mestari Ewa Swoboda juoksi naisten 60 metrillä Puolan ennätyksen ja maailman kärkiajan 7,04 jo alkuerissä ja paransi ajakseen vielä finaalissa 7,00. Tulos on kaikkien aikojen tilaston 10:nneksi paras.

Italialainen 100 metrin olympiavoittaja Lamont Marcell Jacobs voitti miesten 60 metriä Euroopan tämän vuoden kärkiajalla 6,51. Maailman kärkiaikaa 6,45 pitää hallussaan 20-vuotias bahamalainen Terrance Jones.

Korjattu juttuun klo 23.11, että Hurske oli kolmas Karlsruhessa ajalla 7,96

Suosittelemme sinulle