Hyppää sisältöön

Oulun keskustan pohjoispuolelle rakentumassa suuri kaupan keskittymä – Ritaporttiin halutaan suuria tavarataloja

Rajakylän pohjoispuolella sijaitsevan Ritaportin kaupallinen rakentaminen on Oulussa nytkähtämässä eteenpäin.

Oulun keskustan pohjoispuolen kauppakeskittymä sijaitsee nyt moottoritien itäpuolella, jossa toimivat muun muassa Ideapark ja Motonet. Uusi alue tulisi moottoritien länsipuolelle. Kuvituskuva Ideaparkista. Kuva: Risto Degerman / Yle
Risto Degerman

Oulun kaupunki on aloittamassa alueelle kaavamuutosta, joka mahdollistaa suurten kaupan yksiköiden sijoittamisen Pohjantien länsipuolelle Ritaharjun kauppa-alueen tuntumaan. Alue on tulossa Herukan kaupunginosan puolelle Raitotien ja Pohjantien risteykseen.

Alueelle ovat suunnitelleet toimintaansa muun muassa ruotsalaiset Biltema ja Rusta -tavarataloketjut. Kesko on halunnut puolestaan rakentaa kaupungin pohjoisosaan jo vuosia uutta Citymarketia. Sen suunnitelmissa on myös ison K-Raudan sijoittaminen alueelle.

Keskon Pohjois-Suomen alueen johtaja Jari Saarinen kertoo, että Kesko ilmoitti jo yli 10 vuotta sitten, kun kaupunki haki alueelle kaupallisia toimijoita, että se haluaa rakentaa alueelle Citymarketin.

– Suunnitteluvarauksessa haimme alun perin paikalle hieman isompaa Citymarketia, mutta neuvotteluissa se on muotoutunut noin 10 000 neliön yksiköksi. Lopullisesti kohteen koko tietysti varmistuu vasta sen jälkeen, kun kaava valmistuu, Saarinen kertoo.

Suunnitteluvarauksia pohditaan tiistaina Oulun yhdyskuntalautakunnassa. Lautakunnasta asia etenee vielä kaupunginhallitukseen ja kaavasta päättää aikanaan valtuusto.

Lisää Pohjois-Pohjanmaan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

Suosittelemme sinulle