Hyppää sisältöön

Ella Junnila testasi täyttä vauhtia ja ponkaisi kärkituloksen Slovakiassa

Ella Junnila nosti korkeushypyn talven kotimaisen kärkituloksen lukemiin 190 tiistaina Banská Bystricassa, Slovakiassa.

Ella Junnila PLK
Arkistokuvassa Ella Junnila Kuva: Esa Fills / Yle
Timo Uusitalo

Ella Junnila meni 190 yli toisella yrityksellään. Hän yritti myös kolmesti korkeudesta 193, joka jäi vielä tällä kertaa ylittymättä.

Junnila sijoittui kovatasoisessa kilpailussa kahdeksanneksi. Hän käytti kilpailussa ensi kertaa tällä kaudella täyttä vauhtia ja avasi kilpailun ylittämällä 175, 180 ja 185 ensimmäisellä yrityksellään.

– Hyvä fiilis tästä jäi. Se oli Ellalta eteenpäin menoa ja kilpailukokemuksen keräämistä. Vaikka hänellä on EM-hallista mitali, tämän tason kansainvälisiä kilpailuja hän on hallissa hypännyt aika vähän, totesi kilpailua paikan päällä seurannut Junnilan valmentaja Tuomas Sallinen.

– 190:n ylitys oli korkea hyppy, jolla olisi mennyt seuraavakin korkeus. Mutta tässä lajissa hyppyjen toistaminen ei ole niin helppoa, kun panokset kasvavat.

Kilpailun voitti Australian Eleanor Patterson, joka ylitti kauden kärkituloksen 199 ja päätti kilpailun yrityksiin korkeudesta 201. Toiseksi sijoittunut Ukrainan Jaroslava Mahutshih ja kolmanneksi tullut Marija Vukovic ylittivät 196.

Lipsanen toinen Ranskassa

Kolmiloikkaaja Simo Lipsanen ponnisti toiseksi 16,52 kantaneella hypyllä Val de Reuil'ssa.

Lipsasen parhaat hypyt olivat toinen, joka kantoi 16,52 ja kolmas, jolla hän loikki 16,46. Kilpailu oli Lipsasen tämän kauden kolmas. Kahdessa edellisessä kilpailussaan hän on ponnistanut 16,71 ja 16,52.

– Ensimmäiset hypyt tuntuivat nyt parhailta. Niissä oli potentiaalia parempaankin tulokseen. Juoksu tuntui todella hyvältä, mutta kontakteissa oli toivomisen varaa, Lipsanen arvioi hyppyjään.

– Talven kisoissa on ollut hyvä taso, mutta sellainen piikkihyppy sieltä vielä puuttuu. Siihen uskon, että se sieltä vielä tulee.

Loikkakilpailun voitti ranskalainen Enzo Hodebar, joka ponnisti 16,68.

Suosittelemme sinulle