Hyppää sisältöön

Helmarit joutui kivikovan Ranskan kyytiin tasokkaassa turnauksessa

Suomen naisten jalkapallomaajoukkue kohtasi Fifa-rankingin nelosmaan Ranskan Le Havressa. Kuvaa klikkaamalla voi katsoa ottelun.

FRA - FIN
Timo Uusitalo
Avaa Yle-sovelluksessa

Suomen naisten jalkapallomaajoukkueen pelaajat joutuivat eriskummalliseen tilanteeseen, kun Le Havren stadionin dj laittoi ottelun alla väärän kansallislaulun Maamme-laulun sijasta.

Kokenut puolustaja, Juventusta seurajoukkuetasolla edustava Tuija Hyyrynen myönsi, että Suomi kompastui kivikovaa vastustajaa vastaan ennen muuta kahteen asiaan.

– Erikoistilanteissa meidän pitää parantaa, niin kuin myös rangaistusalueen puolustamisessa. Nämä asiat ratkaisevat aina, kun pelaamme huippumaita vastaan. Ja Ranska on yksi maailman parhaista joukkueista.

Ranska teki ottelussa peräti kolme maalia kulmasta – kaikki puskuosumilla.

– Ranskan tähdiltä peli oli välillä aikamoista ilotulitusta. Siinä mielessä saatiin harjoiteltua hyvin meidän puolustuspeliä. Tämä toimi erinomaisena valmistavana otteluna ensi kesän EM-lopputurnausta ajatellen, kun tiedämme, että lohkossa on myös tosi kovia joukkueita.

Hyyrynen muistutti, että Ranskassa sarjat ovat kesken, kun taas monella suomalaispelaajalla on käynnissä niin sanottu "preseason" ennen alkavaa sarjaa.

Helmareiden Tuija Hyyrysen syöttötaitoa ihastelee Ranskan Sandy Baltimore.
Helmareiden Tuija Hyyrysen syöttötaitoa ihastelee Ranskan Sandy Baltimore. Kuva: imago images/PanoramiC/ All Over Press

– Varmasti pelituntuman puute näkyi kentällä jossain asioissa. Meillä on kuitenkin monta pelaajaa, jotka vasta hakevat pelivirettä, kun taas ranskalaiset ovat juuri nyt siinä parhaassa vireessä. Tästä pelistä otetaan oppi mukaan, kehitetään niitä asioita ja käännetään katseet seuraaviin otteluihin.

– On mahtava juttu, että saa pelata maailman parhaita vastaan ja kohtaa vieläpä hyvin erilaisia joukkueita. Harvemmin pääsee nimittäin pelaamaan Brasiliaa vastaan, muistutti Hyyrynen.

LE HAVRE

Ranska – Suomi 5–0 (3–0)
1–0 oma maali 12 min
2–0 Malard 16 min
3–0 Renard 34 min
4–0 Geyoro 58 min
5–0 Renard 90 min

Suomen avaus:

23 Tinja-Riikka Korpela (C)
5 Emma Koivisto
2 Elli Pikkujämsä
16 Anna Westerlund
3 Tuija Hyyrynen
19 Heidi Kollanen
20 Eveliina Summanen
4 Ria Öling
22 Jutta Rantala
13 Jenny Danielsson
18 Linda Sällström

Suomen ottelut tasokkaassa neljän maan turnauksessa:

16.2. klo 22.10 Ranska–Suomi, Stade Océane, Le Havre / Yle TV2

19.2. klo 19.00 Suomi–Hollanti, Stade Océane, Le Havre / Yle Areena

22.2. klo 19.30 Brasilia–Suomi, Stade Michel d’Ornano, Caen / Yle TV2

Lue myös

Helmarit aloittaa kovatasoisen kutsuturnauksen Ranskassa – Linda Sällström palasi vanhaan kotiinsa, jotta voi olla EM-kisoissa huippuiskussa

Suosittelemme