Hyppää sisältöön

Sulkujen jälkeen yleisötilaisuudet käynnistyvät hitaasti

Koronarajoitusten höllentäminen on lisännyt myös kulttuuritarjontaa. Silti osa yleisöstä empii vielä osallistumista pandemiaan liittyvien rajoitusten jälkeen.

Yleisöä itsenäisyyspäivän juhlassa Oulun Madetojan salissa.
Oulun Musiikkikeskuksen Madetojan sali houkuttelee taas myös konserttiyleisöä. Arkistokuva itsenäisyyspäivän tapahtumasta. Kuva: Taneli Kärki / Yle
Risto Degerman

Oulu Sinfonian konsertit ovat käynnistyneet helmikuun alussa. Koronarajoitusten aiheuttama epävarmuus on kuitenkin heijastunut lipun myyntiin.

Kahteen Oulun Sinfonian omaan peruskonserttiin myytiin vain noin puolet lipuista. Paikkamäärää on muutoinkin vähennetty vielä ainakin helmikuun ajan aluehallintoviraston ohjeiden mukaan.

Torstain konsertti Pohjoinen äärettömyys puolestaan jouduttiin perumaan jo aiemmin, koska harjoitusaikana ei ollut tietoa koronarajoitusten mahdollisesta jatkumisesta.

Maaliskuussa järjestettävät Star Wars -elokuvaesitykset, joissa Oulu Sinfonia soittaa musiikin livenä ovat sen sijaan saaneet paljon varauksia ja toisen näytöksen myynnissä olevat liput on jo myyty lähes kokonaan, kertoo Oulu Sinfonian intendentti Maija Kuusisto.

Lisää Pohjois-Pohjanmaan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

Suosittelemme sinulle