Hyppää sisältöön

Norjan Ingebrigtsen juoksi 1 500 metrin halli-ME:n – Sara Kuivisto SE-ajalla seitsemäs: "Uskon, että MM-raja vielä rikkoutuu"

Suomalaiset yleisurheilijat jatkoivat hyviä otteitaan torstaina hallikilpailuissa. Reetta Hurske sijoittui toiseksi naisten 60 metrin aidoissa ajalla 8,06.

Sara Kuivisto Kalevan kisoissa. Arkistokuva. Kuva: Jussi Saarinen / AOP
STT Urheilu,
Riku Porvari

Norjan Jakob Ingebrigtsen juoksi miesten 1 500 metrillä uuden hallimaailmanennätyksen torstaina Ranskassa. Hän juoksi matkan Lievinin kansainvälisissä yleisurheilukisoissa aikaan 3.30,60. Ingebrigtsen paransi entistä halli-ME:tä 0,44 sekuntia.

Suomalaisurheilijoista Sara Kuivisto juoksi maililla halliratojen Suomen ennätyksen ajalla 4.29,64. Hän tuli kilpailussa seitsemänneksi. Voittajana maaliin tuli Etiopian Gudaf Tsegay ajalla 4.21,72.

Kuivisto alitti Sandra Erikssonin nimissä olleen entisen mailin halli-SE:n 4.30,91.

– MM-raja oli tavoitteena, mutta tämä kilpailu oli hyvä muistutus siitä, että kilpailukauden ensimmäinen 1 500 metrin tai mailin kisa on aina vaikea. Uskon, että MM-hallien raja rikkoutuu, kun saan vielä kisan tai pari alle, Kuivisto sanoi Suomen urheiluliiton (SUL) tiedotteessa.

Aituri Reetta Hurske juoksi naisten 60 metrin aidat aikaan 8,06, mikä riitti finaalissa toiseen sijaan. Voiton vei ajan 8,00 aitonut Ranskan Laeticia Bapte. Suomen Nooralotta Neziri jäi ajalla 8,38 finaalin kahdeksanneksi eli viimeiseksi.

– Olen tyytyväinen, että nyt pystyy kamppailemaan näiden kilpailuiden voitosta. En ole siihen aiemmin pystynyt, Hurske sanoi SUL:n tiedotteessa.

Simo Lipsanen oli miesten kolmiloikassa kolmas tuloksella 16,59. Kilpailun voitti Kuuban Lazaro Martinez lukemin 17,21.

– Hyppypaikka on hyvä, juoksu kulki ja kontaktit olivat ok, mutta nyt oli tiedossa, että kun edellinen kilpailu oli maanantaina, pitää yrittää panostaa kaikki kilpailun ensimmäisille kierroksille, Lipsanen sanoi tiedotteessa.

Elmo Lakka karsiutui miesten 60 metrin aitajuoksufinaalista jäätyään alkuerässään viimeiseksi ajalla 7,98.

Naisten kiekonheiton viisinkertainen Suomen mestari Salla Sipponen heitti Tampereella Pirkkahallissa kauden kotimaisen kärkituloksen 55,11. Sipponen paransi viikko sitten samassa hallissa heittämäänsä kauden kärkitulosta 55 senttiä.

Lue myös:

Ella Junnila testasi täyttä vauhtia ja ponkaisi kärkituloksen Slovakiassa

Sara Kuivisto juoksi uuden Suomen ennätyksen Uppsalan hallimaaottelussa: "Jännitin varmaan enemmän kuin olympialaisissa"

Kesälajien urheilija-apurahat myönnetty – eniten tukea jaettiin yleisurheiluun

Norjan ihmemies Jakob Ingebrigtsen kiri olympiakultaan hirmuisella Euroopan ennätyksellä: "Tunsin oloni fantastiseksi viimeisellä kierroksella"

Suosittelemme sinulle