Hyppää sisältöön

Von Hertzen Brothers lähti tukemaan Linkolan säätiötä: Suomen metsät tarvitsevat puolestapuhujia

Luonnonperintösäätiö ja Von Hertzen Brothers ovat käynnistäneet yhteisen kampanjan Etelä-Suomen metsien suojelemiseksi. Kampanja yhdistää musiikkia, taidetta ja luonnonsuojelua.

Kolme miestä.
Von Hertzen Brothers -yhtye on aloittanut yhteistyön Luonnonperintösäätiön kanssa. Kuva: Harri Oksanen / Yle
Anne-Maria Niskanen

Hämeenlinnassa kotipaikkaansa pitävä Luonnonperintösäätiö on saanut uuden kumppanin mukaan metsien suojelutyöhön. 20 vuotta sitten perustettu Von Hertzen Brothers kerää yhdessä Luonnonperintösäätiön kanssa varoja Blue Forest -suojelumetsää varten.

Suojelumetsäkampanja perustuu Von Hertzen Brothersin uuteen Red Alert in the Blue Forest-levyyn. Luonnonperintösäätiön toiminnanjohtaja Pepe Forsberg on tyytyväinen siihen, että Von Hertzen Brothersin kaltainen kulttuurivaikuttaja on lähtenyt mukaan luonnonsuojelutyöhön.

– Tämä on meidän uutta tekotapaa eli tätä kautta, kun saadaan hyviä yhteistyökumppaneita, niin pystytään suojelemaan tehokkaammin ja nopeammin metsiä. Ja nyt ollaan tässä työssä matkalla, joka vie meidät taas seuraavaan pisteeseen. Tämä näyttää todella hyvältä tällä hetkellä, kertoo Forsberg.

Kie von Hertzen kertoo, että heillä on aina ollut perheessa kiinteä luontosuhde.

– Koska meidän uuden albumin teemat liittyvät läheisesti huoleen ympäristöstä, niin tämä oli luonteva hetki tehdä musiikin ulkopuolella jotain konkreettista asian puolesta. Luonnonperintösäätiön konsepti tuntuu tosi toimivalta, Kie von Hertzen sanoo.

Yhteisen kampanjan tavoitteena on suojella mahdollisimman monimuotoista metsää eteläisestä Suomesta. Mahdollinen kohde on Lammilla. Forsbergin mukaan olisi hienoa, jos alueella olisi vaihtelevaa metsää ja vaikka lampi tai lähde. Sellaista hämyistä Blue Forest-tunnelmaa..

Suojelumetsäkampanjaan on lähtenyt mukaan myös yrityksiä, joista yksi on muodin kiertotalouden edelläkävijä Globe Hope.

Taidetta uuden levyn kappaleista

Mikko, Kie ja Jonne von Hertzen kertovat olevansa erittäin huolestuneita suomalaisen metsäluonnon monimuotoisuuden katoamisesta. Red Alert in the Blue Forest-levyn tekstit lähtivät veljesten mukaan kumpuamaan siitä huolesta, että ihmisten ja luonnon välinen harmonia on järkkynyt ja jotain täytyy tehdä asian korjaamiseksi.

– Eteläsuomalaisista metsistä vain alle kolme prosenttia on rauhoitettuja ja nekin hajallaan pieninä sirpaleina. On vaikea uskoa, että kenenkään mielestä tämä on hyvä ja kestävä tilanne. Siksi koimme pakottavaa tarvetta tehdä yhtyeenä asialle jotakin ja kutsuimme tuntemiamme ja arvostamiamme taiteilijoita mukaan tempaukseen, kertovat veljekset kampanjan taustasta.

Suojelumetsäkampanjan erillisessä taidenäyttelyssä ovat mukana Ville Tietäväinen, Samuli Heimonen, Heikki Willamo, Katariina Souri, Manuela Bosco, Jarmo Kukkonen, Milla Paloniemi, Sampsa Sarparanta, Rosa Liksom, Minna Pyykkö, Jaakko Mattila sekä Markku Hakuri.

Kolme miestä soittaa kitaraa.
Uuden albumin teemat liittyvät läheisesti huoleen ympäristöstä, kertovat Hämeenlinnassa soittaneet veljekset. Kuva: Harri Oksanen / Yle

Blue Forest -kampanjan alkusoinnut kuultiin maanantaina Hämeenlinnassa, missä helsinkiläisbändi esiintyi Luonnonperintösäätiön näyteikkunassa. Samalla käynnistyi myös taidehuutokauppa.

Huutokaupan tuotto ohjataan lyhentämättömänä uuden metsäalueen hankintaan ja suojeluun. Kansainvälinen huutokauppa päättyy maaliskuun lopussa.

Luonnonperintösäätiö on kalastaja Pentti Linkolan vuonna 1995 perustama säätiö, joka suojelee luontoa, ensisijaisesti uhanalaista metsää. Säätiö hankkii lahjoitusvaroin luonnonalueita ja takaa niille luonnonsuojelulain mukaisen pysyvän rauhoituksen.

Suosittelemme sinulle