Hyppää sisältöön

Kane upotti loppudraamalla Cityn – Liverpool kavensi eroa Valioliigan kärjessä

Jalkapallon Englannin Valioliigan kärkitaisto tiukkeni lauantaina, kun illan päättäneessä pelissä sarjakärki Manchester City hävisi huiman loppudraaman höystämässä pelissä kotonaan Tottenhamille 2–3.

Harry Kane ja Tottenham juhlatuulella, Man Citylle yllättävä kotitappio.
Harry Kane ja Tottenham juhlatuulella, Man Citylle yllättävä kotitappio. Kuva: Matt West/Shutterstock/All Over Press
STT Urheilu
Avaa Yle-sovelluksessa

Aiemmin päivällä Norwichin 3–1 voittanut Liverpool on nyt kuuden pisteen päässä Citystä, ottelun vähemmän pelanneena.

Suomen maajoukkuehyökkääjä Teemu Pukin Norwich pani Liverpoolin yllättävän tiukille, mutta kotiinviemistä ei "Kanarialinnuille" Liverpoolin Anfield-stadionilta irronnut. Norwich johti ottelua vielä reilun tunnin kohdalla, kunnes Liverpool iski tähtiensä voimalla.

Avauspuoliaika pelattiin maaleitta, ja yksi parhaista paikoista oli Pukin ohivetoon päättynyt tilanne. Toisen puoliajan alkuvaiheissa Anfield sai järkyttyä, kun Norwichin kosovolaishyökkääjä Milot Rashican laukaus kimposi Pool-puolustuksen kautta maaliin.

Kotiyleisön oloa helpotti sitten 64. minuutilla Sadio Mane komean akrobaattisella viimeistelyllä, ja vain kolme minuuttia myöhemmin Norwich oli jo tappiolla. Mohamed Salah pyöri ja pyöri rangaistusalueella ja maalasi osuman, joka oli hänelle Liverpool-uran 150:s kaikki kilpailut mukaan lukien.

Liverpoolin voiton sinetöi sitten tuore hankinta Luis Diaz, ainakin vielä toistaiseksi Manea ja Salahia tuntemattomampi hyökkääjäsuuruus. Portosta tammikuussa tulleelle Diazille osuma oli ensimmäinen Liverpoolin paidassa.

Norwich putosi sarjassa maalierolla viimeiseksi, kun Burnley ja Watford voittivat ottelunsa. Burnley nousi Norwichin kanssa tasapisteisiin ja Watford on kaksikkoa pisteen edellä.

Liverpoolissa riemua riitti sitten vielä illallakin. City nousi kahdesti tasoihin Tottenhamia vastaan, ja Riyad Mahrezin lisäajan toisella minuutilla rangaistuspilkulta iskemän 2–2-maalin luultiin jo riittäneen. Spurs-tähti Harry Kane oli eri mieltä ja toi illan toisella maalillaan Tottenhamille komean voiton kolme minuuttia myöhemmin.

Sarjataulukko

Suosittelemme