Hyppää sisältöön

Essoten alueella todettiin jälleen koronatartuntoja enemmän kuin koskaan aiemmin

Kuntayhtymä Essote kertoo, että sen alueella on todettu myös herkemmin tarttuvaa virusvarianttia.

Essoten koronatestaus Mikkelin keskussairaalan edustalla. Taustalla ovi ja teltta, josta pääsee koronanäytteenottoon. Edustalla kyltti, jossa ohjataan koronatestauskseen ja koronarokotukseen.
Essoten koronatestauspiste sijaitsee Mikkelin keskussairaalan pääsisäänkäynnin vieressä. Kuva: Juho Liukkonen / Yle
Juho Liukkonen

Kuntayhtymä Essoten alueella koronatartunnat ovat ennätysmäisessä kasvussa. Viime viikolla tartuntoja todettiin yhteensä 1761.

Myös kasvu oli korkeampaa viime viikolla kuin koskaan aiemmin. Tartuntoja todettiin 383 enemmän kuin edellisviikolla.

Alueella liikkuu herkemmin tarttuvaa omikronviruksen BA.2-muunnosta. Tämän uskotaan selittävän osaltaan viime viikkojen todella herkkää taudin leviämistä.

Sairaalahoidon tarpeessa on taas tultu hieman alaspäin viime viikon huippuluvuista. Tällä hetkellä koronaeristyksessä osastoilla on 33 potilasta.

– Kävimme viime viikolla 40 potilaan lukemissa, joten siinä mielessä tilanne on hieman parempi. Kuolleisuus on alueellamme jäänyt kokonaisuudessa alhaiseksi. Yksittäisiä kuolemantapauksia on valitettavasti ollut, terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä kertoo tiedotteessa.

Koronavirustilanne vaikuttaa palvelujen tarjotnaan

Paha koronatilanne vaikuttaa kuntayhtymän mukaan edelleen sen palveluihin. Poikkeuksia on etenkin kiireettömässä terveydenhuollossa.

Kuntayhtymän koronakoordinaatioryhmä kokoontuu tiistaina tarkastelemaan alueen epidemiatilannetta ja siihen liittyviä torjuntatoimia.

Koronaan sairastuneita on tällä hetkellä paljon myös palvelutaloissa, ja niissä asuvat ovat yleensä suuremmassa riskissä vakavalle tautimuodolle.

Uusi koronarokote otetaan käyttöön

Kuntayhtymä Essote ottaa uuden Nuvaxovid-koronarokotteen käyttöön alueellaan ensi viikolla.

Rokotetta voidaan antaa 18-vuotta täyttäneille.

Rokotetta annetaan ainoastaan Mikkelin keskussairaalan rokotuspisteellä.

Suosittelemme sinulle