Hyppää sisältöön

Meri-Lapissa antenni-tv näkyy paremmin: Kemiin on asennettu täytelähetin ja Tervolan aseman tehoa on nostettu

Kemin alueella on kärsitty pitkään antenni-tv:n näkyvyysongelmista. Digita on saanut parannukset valmiiksi tiistaina.

Antenni talon katolla.
Kemin seudulla kuluttajien kannattaa ainakin tehdä tv:n kanavahaku. Mahdollisesti myös antenni on suunnattava uudelleen. Kuva: Ronnie Holmberg / Yle
Jarno Tiihonen

Maanpäällisistä tv- ja radioverkoista vastaava Digita on saanut tänään valmiiksi Meri-Lapin antenni-tv:n näkyvyysongelmien parannukset.

Yhtiö on asentanut Kemin keskustaan uuden täytelähettimen. Lisäksi Tervolan aseman lähettimet ja tarvittavat lisäkomponentit on uusittu korkeampitehoisiksi.

– Valmistuneilla toimilla on haluttu vähentää poikkeuksellisen haastavien radiokelien ja häiritsevien taajuuksien vaikutusta kuluttajien antenni-tv -vastaanottoon Kemin alueella, Digita perustelee tiedotteessaan.

Yhtiön mukaan kaikkein haastavimmissa radiokelitilanteissa ei kuitenkaan pystytä millään lähetysverkon parannustoimilla varmistamaan häiriötöntä vastaanottoa.

– Radiokelin vaikutusta voidaan kuitenkin merkittävästi pienentää tehokkaalla ja vaatimukset täyttävällä vastaanottojärjestelmällä, yhtiö toteaa.

Ainakin kanavahaku kannattaa tehdä

Muutosten vuoksi kuluttajien on mahdollisesti suunnattava antennit uudelleen.

– Valmistuneilla lähettimien muutoksilla ei varmuudella saavuteta toivottua parannusta, jos kuluttajien antennin suuntaus tai antennijärjestelmä ei ole asianmukainen, Digita tiedottaa.

Jos antenni-tv-vastaanotto Kemin seudulla on toiminut ilman ongelmia aikaisemmin, kannattaa kuluttajien ensimmäiseksi tehdä vastaanottimessa kanavahaku tai tarvittaessa palauttaa tehdasasetukset.

Lisää Lapin uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu.

Suosittelemme sinulle