Hyppää sisältöön

Sara Kuivisto juoksi uuden Suomen ennätyksen – oma ennätys parantui viidellä sekunnilla: "Jäi olo, että voisin juosta vielä kovempaa"

Sara Kuivisto sijoittui seitsemänneksi kansainvälisissä hallikilpailuissa Puolassa.

Sara Kuivisto och Kristiina Mäki kramar om varandra.
Sara Kuivisto juoksi tiistaina Suomen ennätyksen. Kuva: All Over Press
Simo Arkko

Sara Kuivisto on juossut uuden Suomen naisten halliennätyksen 1 500 metrillä yleisurheilun kansainvälisissä hallikisoissa Puolassa.

Kuiviston aika oli 4.06,14, joka alittaa myös MM-hallikisojen tulosrajan. Kuivisto paransi omaa Suomen ennätystään peräti viidellä sekunnilla. Hän juoksi aiemman ennätyksensä 4.11,42 vuosi sitten Jyväskylässä.

– Tavoitteena oli juosta 4.08, joten aika oli vähän yllätys ja varsinkin se, millaisella tunteella aika tuli. Jäi sellainen olo, että voisin juosta vielä kovempaa, Kuivisto sanoi Suomen Urheiluliiton tiedotteessa.

Kuivisto juoksi viime viikon torstaina Ranskan Lievinissä mailin aikaan 4.29,64. Hän ohitti kyseisessä juoksussa 1 500 metriä ajassa 4.12,13.

– Minulle kauden ensimmäinen 1 500 metriä tai maili on aina vaikea. Vasta sen jälkeen juoksu lähtee rullaamaan, Kuivisto totesi.

Kuivisto oli Puolan Torúnin kilpailun seitsemäs. Kilpailun voitti Etiopian Gufad Tsegay loistoajalla 3.54,77.

Pika-aituri Reetta Hurske juoksi naisten 60 metrin aitakilpailussa toiseksi. Hurske aitoi ajan 7,96, millä hän sivuaa hallikauden toiseksi parasta tulostaan. Nooralotta Neziri oli kilpailun neljäs ajalla 8,00.

Juttua muokattu 23.2. klo 10.45: Korjattu juttuun edellinen 1 500 metrin Suomen ennätys. Tshekkiä edustava Kristiina Mäki ei voi tehdä Suomen ennätystä.

Lue myös:

Viisi yleisurheilijaa nimettiin MM-hallijoukkueeseen – "Tavoitteena on, että joukkue täydentyy vielä"

Ovatko Kiinan kisat viimeiset, jotka järjestetään diktatuurissa? KOK:n suomalaisjohtaja ei lupaa mitään – tutkija toivoo, että milleniaalisukupolvi tekee muutoksen

Norjan Ingebrigtsen juoksi 1 500 metrin halli-ME:n – Sara Kuivisto SE-ajalla seitsemäs: "Uskon, että MM-raja vielä rikkoutuu"

Suosittelemme sinulle