Hyppää sisältöön

Queens of the Stone Age -yhtyeessä laulanut Mark Lanegan on kuollut

Lanegan oli kuollessaan 57-vuotias.

Mark Lanegan.
Mark Lanegan jatkoi soolouraansa viimeisiin vuosiin saakka. Lanegan esiintyi Milanossa Trip Music Festivalilla kesällä 2018. Kuva: Roberto Finizio / AOP
Laura Kangas
Avaa Yle-sovelluksessa

Queens of the Stone Age -yhtyeen laulajana tunnettu Mark Lanegan, 57, on kuollut.

Laneganin kuolemasta kerrottiin hänen henkilökohtaisella Twitter-tilillään. Ilmoituksen mukaan Lanegan kuoli kotonaan Irlannin Killarneyssa.

Laneganin kuolinsyy ei ole tiedossa.

Vaihtoehtorockin merkkihenkilö

Lanegan aloitti musiikkiuransa amerikkalaisen grunge-yhtyeen Screaming Treesin solistina vuonna 1984. Vuonna 2000 Screaming Trees lopetti ja Lanegan siirtyi laulajaksi Queens of the Stone Agesiin.

Vuonna 1996 perustettu Queens of the Stone Age kuuluu vaihtoehtorockin ja niin sanotun stoner rockin merkkiyhtyeisiin. Lanegan lauloi yhtyeessä vuosina 2000–2005. Lanegania kuullaan sekä pää- että taustavokalistina muun muassa yhtyeen kaupallisesti menestyneimmällä Songs of the Deaf -albumilla.

Yhtyeiden ohella Lanegan teki myös aktiivisesti soolouraa. Hän julkaisi elämänsä aikana yhteensä 12 sooloalbumia.

Musiikkisivusto Pitchfork kuvaili vuonna 2004 ilmestyneessä levyarviossaan Laneganin ääntä "karkeaksi kuin kolmen päivän sänki, mutta notkeaksi ja taipuisaksi kuin mokkasiinikenkien nahka" ja lisäsi, että ääntä ei ole voinut ansaita helpolla elämällä.

Arvio pitänee sikäli paikkansa, että Lanegan on kertonut haastatteluissa kärsineensä 1990- ja 2000-luvuilla vaikeasta alkoholi- ja huumeriippuvuudesta.

Voit keskustella aiheesta 24.2. kello 23 saakka.

Suosittelemme sinulle