Hyppää sisältöön

9-tien kolmen hengen kuolonkolarissa Jyväskylässä menehtyneet olivat opiskelijoita matkalla yhteiskyydillä Jyväskylään

Onnettomuuden uhrit opiskelivat ammattikorkeakoulussa kulttuurituotantoa. Kaikilla ammattikorkeakoulun kuudella kampuksella on tänään suruliputus.

Rekka tien reunassa, kyydissään jätteenkuljetusauto. Rekan edessä pressu. Ohiajavaa henkilöautoliikennettä, pelastushenkilökuntaa tien reunassa.
Kuva onnettomuuspaikalta tiistaina. Kuva: Isto Janhunen / Yle
Tuukka Lukinmaa
Avaa Yle-sovelluksessa

Jyväskylässä 9-tiellä tiistaina sattuneessa kuolonkolarissa menehtyneet kolme henkeä olivat Jyväskylän Humanistisen ammattikorkeakoulun kulttuurituotannon opiskelijoita, nuoria aikuisia, kertoo koulun rehtori Jukka Määttä Ylelle.

He olivat henkilöautossa yhteiskyydillä matkalla Jyväskylään, kun auto ja rekka törmäsivät toisiinsa puoli kahdeksan jälkeen aamulla Korpilahdelta muutama kilometri Jyväskylän suuntaan. Henkilöauton kyydissä olleista kolme kuoli ja yksi loukkaantui.

Määttä kertoo, että koulu sai vahvistuksen suru-uutisesta vasta tiistaina illalla. Koulun henkilökunnalle ja opiskelijoille on siitä alkaen yötä myöten tarjottu kriisiapua ja sen tarjoamista jatketaan.

Koulun opiskelijoille järjestettiin asiasta tilaisuus keskiviikkoaamuna, ja paikalla oli myös oppilaitospappi.

– Kyllähän tämä on todella traaginen isku, sanoo Jukka Määttä ja ilmaisee syvän osanottonsa menehtyneiden läheisille ja omaisille, Määttä sanoo.

Poliisi ei vielä vahvista onnettomuudessa kuolleista tarkempia tietoja, koska uhrien tunnistaminen on kesken. Tunnistus valmistuu rikoskomisario Heidi Miettisen mukaan lähipävinä. Onnettomuuden tutkinta on poliisin mukaan vielä alkuvaiheessa.

Kaikilla ammattikorkekoulun kuudella kampuksella on tänään suruliputus.

Suomen lippu on puolitangossa Humakin Korpilahden oppilaitoksen pihalla. Taustalla näkyy punaisia puurakennuksia.
Lippu on ollut puolitangossa tänään myös Humakin Korpilahden kampuksella. Kuva: Jaana Polamo / Yle

23.2. klo 9.25 ja 11.35: Lisätty tieto poliisitutkinnan edistymisestä ja täydennetty juttua.

Lisää aiheesta:

Kolme ihmistä kuoli ja yksi loukkaantui henkilöauton ja rekan nokkakolarissa Ysitiellä Jyväskylässä, tie oli tunteja suljettu liikenteeltä

Suosittelemme sinulle