Hyppää sisältöön

Olvi haluaa Kuopion torin laidalle pienpanimon ja vierailukeskuksen – tulisi Sokoksen rakennukseen, jota aiotaan korottaa kerroksella

Iisalmelaisyhtiön ja osuuskauppa Peeässän suunnitelmat ovat osa torin länsilaidan kaavoitusta. Suunnitelmat tarkentuvat, kun kaavaprosessi etenee.

Ihmisiä ja Sokoksen rakennus talvisella Kuopion torilla.
Sokoksen rakennus kokee Kuopiossa muodonmuutoksen, jos Peeässän ja Olvin suunnitelmat toteutuvat. Kuva: Toni Pitkänen / Yle
Markku Malinen,
Meri Remes
Avaa Yle-sovelluksessa

Kuopion torille, Sokoksen katolle on suunnitteilla ravintolatoimintaa, pienpanimo ja tapahtumatilaa. Suunnitelmia vievät eteenpäin yhteistyössä osuuskauppa Peeässä ja iisalmelainen panimoyhtiö Olvi.

Osuuskauppa Peeässä haluaisi korottaa Sokoksen kiinteistöä yhden kerroksen verran ja rakentaa sen katolle 1 300 neliön tilat muun muassa ravitsemistoiminnalle, pienpanimolle ja panimon vierailukeskukselle ja myymälälle.

Pienpanimon ja vierailukeskuksen toteuttaisi Olvi, joka toimisi tiloissa Peeässän alivuokralaisena. Tila painottuisi kauppatorin puoleiselle sivulle. Olvi aikoo tuoda tiloihin ravintoloille juomia tekevän pienpanimon.

Peeässän omat suunnitelmat tarkentuvat kaavaprosessin edetessä. Osuuskaupan alustava tavoite on saada Sokoksen katolle ympärivuorokautisesti tapahtumakäyttöön soveltuva tila 900 henkilölle. Kokonaisuutta pitäisi pystyä muuttamaan tarvittaessa pienemmiksi tiloiksi.

Osa Kuopion torin länsireunan kaavoitusta

Peeässän ja Olvin suunnitelmat ovat osa Kuopion torin länsireunan kaavoitusta. Kaupungin vetämässä projektissa ovat mukana kaikki alueen suurimmat kiinteistönomistajat.

Peeässän tiedotteen mukaan lopullista kaavaehdotukseen etenevää kokonaisuutta kehitetään vaihtoehdoista saatujen palautteiden perusteella.

Uusi kaavaluonnos tulee kaupunkirakennelautakunnan käsittelyyn ensi viikon keskiviikkona 2. maaliskuuta. Kaavaehdotusvaiheen on tavoitteena valmistua tämän vuoden loppuun mennessä.

Suosittelemme