Hyppää sisältöön

The Rasmus lunasti viisupaikan – Torinoon valittiin yksi kansainvälisesti menestyneimmistä suomalaisyhtyeistä

Euroviisut järjestetään Italian Torinossa toukokuussa. Suomen edustaja kilpailee finaalipaikasta toisessa semifinaalissa 12. toukokuuta.

The Rasmuksen Jezebelissa on viisumaisen näyttävä takinpoisto
Jussi Latvala
Avaa Yle-sovelluksessa

Suomen edustajaksi Euroviisuihin keväällä 2022 lähtee The Rasmus. Bändi voitti lauantai-iltana Uuden Musiikin Kilpailun biisillään Jezebel.

The Rasmus on yksi Suomen kansainvälisesti menestyneimmistä yhtyeistä. Bändin suurimpiin hitteihin kuuluva In the Shadows on rikkonut Spotifyssa 120 miljoonan kuuntelun rajan.

The Rasmus perustettiin vuonna 1994. Bändi on julkaissut lukuisa albumeja, voittanut kasapäin musiikkialan palkintoja ja keikkaillut ympäri maailmaa.

Pitkästä urasta huolimatta yhtye lähti vasta nyt tavoittelemaan Euroviisu-menestystä.

– Fanit ovat aina kysyneet, että milloin otatte skabaan osaa. Meillä on tietysti ympäri Eurooppaa ja maailmaa faneja. Kilpailu on tuttu kaikille. Mutta tällä kertaa saatiin kasattua biisi, joka on Euroviisujen voittajamatskua, laulaja Lauri Ylönen sanoi aiemmin Yle Uutisille.

UMK:n alla bändin jäsenistössä tapahtui muutoksia: kitaristi Pauli Rantasalmi päätti lopettaa yhtyeessä, ja tilalle tuli Tiktak-bändistä julkisuuteen aikoinaan ponnahtanut Emppu Suhonen.

Jezebel-kappaleen teossa on mukana todella kovan luokan nimi Desmond Child, joka on tehnyt musiikkia muun muassa Bon Joville, Alice Cooperille ja Kissille.

Jezebel-kappale on yhtyeen mukaan biisi vahvoille ja itsenäisille naisille, jotka kulkevat omia polkujaan. Jezebel tulee Raamatusta, jossa hänet kuvataan itsepäisenä ja pahansuopana.

– Jezebel oli Raamatun tuhmeliini, joka teki asiat omalla tavallaan ja aiheutti kaaosta. Halusimme tuoda hänet moderniin maailmaan. Biisi on myös vähän humoristinen, mikä on Rasmukselle erikoista, Ylönen kuvaili kappaleen ideaa UMK:n haastattelussa.

Suomenkielisessä Raamatussa Jezebel tunnetaan nimellä Isebel.

Videolla kerrotaan, miten Jezebel-kappale syntyi.

Euroviisut järjestetään Italian Torinossa toukokuussa. Semifinaalit kisataan 10. ja 12. toukokuuta, ja Suomen edustaja kilpailee toisen semifinaalin ensimmäisellä puoliskolla.

Finaali järjestetään lauantaina 14. toukokuuta.

Täydennetty 27.2. klo 10.16 Jezebelin suomenkielisen Raamatun muoto Isebel.

Mitä mieltä olet UMK-voittajasta? Toteutuiko oikeus, jäikö suosikkisi rannalle? Voit keskustella uutisesta 27.2. klo 23 asti.

Lue myös:

UMK kiinnostaa myös ulkomailla, ja belgialaisfanin mielestä Suomi on nyt Ruotsia kiinnostavampi viisumaa – Euroviisuedustaja valitaan tänään

Suosittelemme