Hyppää sisältöön

Asiantuntija kertoo, miksi Kalle Rovanperä voi tehdä huimaa rallihistoriaa jo tänä vuonna – kovimpien kilpakumppanien ympärillä isoja kysymyksiä

Kalle Rovanperän otteet Ruotsissa huokuivat kypsyyttä. Tallikaveri Elfyn Evansin pasmat olivat pahasti sekaisin. Hyundain tallissa on ollut viime aikoina epävakautta, mikä näyttää häiritsevän Ott Tänakin suorittamista.

Kalle Rovanperä Ruotsin MM-rallin voittopokaali kädessään.
Kalle Rovanperä toi Ruotsista Rovanperän perheeseen toisen voiton. Isä-Harri voitti kisan vuonna 2001. Kuva: Hannu Rainamo
Tomi Tuominen,
Ossi Saarinen
Avaa Yle-sovelluksessa

Kalle Rovanperän esitys Ruotsin MM-rallissa oli vakuuttava. 21-vuotias jyväskyläläinen ajoi voittoon yli 20 sekunnin erolla.

Rovanperä nousi voittonsa myötä MM-sarjan kärkipaikalle. Tuliko suomalaisesta samalla jopa suurin suosikki maailmanmestariksi?

– Mestaruus ei ole koskaan syy vaan seuraus. Tämä viikonloppu oli osoitus kypsyydestä ja taitotasosta, jolla Kalle suorittaa. Hän on suurin mestarisuosikki, Yle Urheilun asiantuntija Miikka Anttila kommentoi.

Historian nuorimpana maailmanmestaruuden on voittanut edesmennyt Colin McRae. Skotti saavutti MM-kullan 27-vuotiaana. Rovanperällä on siis runsaasti aikaa panna ennätys uusiksi.

Katso alta Rovanperän maaliintulo ja voittohaastattelu Ruotsin rallissa. Juttu jatkuu videoiden jälkeen.

Katso Rovanperän maaliintulo Power Stagella.
Kalle Rovanperän haastattelu Ruotsin MM-rallin maalissa.

Rovanperä johti MM-sarjaa myös vuosi sitten kahden osakilpailun jälkeen. Sen jälkeen tuli vaikeampi jakso. Ensin Kroatiassa hän ajoi ulos, kun kisaa oli takana vasta viisi kilometriä.

Sen jälkeen myös Portugalissa, Sardiniassa ja Keniassa oli ongelmia ennen kuin suomalainen pääsi juhlimaan uransa avausvoittoa heinäkuussa Virossa.

Anttilan mielestä Rovanperä näyttää oppineen tehokkaasti vastoinkäymisistä, joita hän on lyhyellä MM-ralliurallaan kohdannut.

– Jos tällainen vaikea jakso yhtäkkiä tulisi ja ongelmat alkaisivat kasaantua, se tietysti vaikeuttaisi asioita. En kuitenkaan usko, että se lähtisi viemään niin väärille raiteille kuin viime vuonna lähti.

Kalle Rovanperä kuvassa
Rovanperä vauhdissa Ruotsin lumella. Kuva: HANNU RAINAMO

Jos Rovanperän otteet Ruotsissa vakuuttivat, kovimpien kilpakumppanien tilanne näyttää epävarmemmalta. MM-hopealle kahtena viime vuonna ajaneella Elfyn Evansilla ajaminen Ruotsin lumella oli melkoista hakemista.

– Evans taisi tehdä tässä rallissa enemmän virheitä kuin kahdella viime kaudella yhteensä. Kertooko se näistä uusista autoista vai hänen yliyrittämisestään, Anttila pohtii.

Evansin nenän edestä mestaruuden kahdesti vienyt Sebastien Ogier ei aja tällä kaudella kaikkia osakilpailuita. Anttila miettii, ovatko paineet kasvaneet Rovanperän tallikaveri Evansin kypärän sisällä.

– Ajatteleeko hän, että tie mestaruuteen on nyt auki ja on hänen vuoronsa? Näyttää siltä, ettei hänen tekemisensä ole sillä tasolla kuin on totuttu näkemään.

Elfyn Evans, 1.10.201
Onko tänä vuonna Elfyn Evansin vuoro? Ruotsissa walesilainen haparoi. Kuva: Tomi Hänninen

Hyundai ei ole saanut uutta autoaan samanlaiseen iskuun kuin Toyota. Tallin sisäinen tilanne on epävakaa, mikä on näkynyt Anttilan mielestä varsinkin virolaiskuski Ott Tänakin ajamisessa.

– Siellä ei ole tiimipäällikköä ja tuntuu, että sieltä tulee ihmeellisiä huhuja. Tuntuu, että Tänak ei ole tottunut siihen, että hän tekee töitä tällaisessa epämääräisyydessä.

– Tänak on tottunut, että tiimissä tapahtuu asiat, kuten hän haluaa. Kun näin ei ole, hän ei ole omimmillaan.

Ott Tänak venyttelee toppatakki päällään lumihangen vieressä.
Ott Tänak ei vaikuta olevan kotonaan Hyundain myllerryksessä, miettii Miikka Anttila. Kuva: Hannu Rainamo

Hyundai-kuskeista Anttila nostaakin Rovanperän kovemmaksi haastajaksi Thierry Neuvillen. Belgialainen jäi Monte Carlossa kuudenneksi, mutta otti nyt kakkossijan.

– Neuville on oppinut tekemään sen tiimin kanssa töitä, koska on ollut Hyundailla käytännössä koko tallin olemassaolon ajan. Hän osaa käsitellä tiimiä tasolla, jolla se on.

Esapekka Lappi ajoi Ruotsissa kauden ensimmäisen kilpailunsa ja nousi heti palkintokorokkeelle. Anttila hehkutti Lappia, joka oli kilpailukykyinen saman tien, vaikka ajoi ennen kautta paljon vähemmän testikilometrejä kuin muut.

– Esapekka teki juuri sen, mitä voi. Ei tuon parempaa voi pyytääkään.

Lappi saa uuden tilaisuuden Toyotan WRC-auton ratissa heti seuraavassa MM-osakilpailussa huhtikuussa Kroatiassa.

– Maaliskuussa lähdemme testaamaan Sardinian soralle ja heti perään tulevat testit Kroatiassa, Lappi kertoi.

Esapekka Lappi ja kartturi Janne Ferm tervehtivät yleisöä palkintokorokkeella hymyille ja käsiään heiluttaen.
Esapekka Lappi (oik.) ja kartturi Janne Ferm saivat maukkaan alun kaudelleen. Kuva: Hannu Rainamo

Lue myös:

Kalle Rovanperä ajoi voittoon Ruotsissa ja nousi MM-kärkeen – nosti esiin ukrainalaisten hädän heti maaliin tultuaan

Kalle Rovanperän voitossa historian havinaa – isä ja poika ovat voittaneet nyt saman MM-rallin

Rovanperä voittoon ja Lappi komeasti kolmanneksi – näin Ruotsin MM-ralli eteni

Tiesitkö? Tommi Mäkinen osti ensimmäisen ralliautonsa Minna Sillankorvalta

Suosittelemme