Hyppää sisältöön

Poliisi on selvittänyt jälleen laajan nettipetosten sarjan – kahdessa vyyhdissä yhteensä yli 100 rikosta

Poliisin mukaan petoskokonaisuudet eivät liity toisiinsa. Niissä on kuitenkin paljon yhteneväisiä merkkejä. Epäilty on pirkanmaalainen ja rikokset ovat tapahtuneet netin myyntialustoilla.

Kuvassa kädet tietokoneen näppäimistöllä.
Epäilty on useimmissa tapauksissa laatinut matkapuhelinta tai pelikonsolia koskeneen myynti-ilmoituksen, mutta rahaa lähettäneet eivät koskaan nähneet itse laitetta. Kuva: Brian Jackson / Alamy
Heli Mansikka

Kangasalan poliisi tiedotti helmikuun alussa selvittämästään 78 petosrikoksen sarjasta. Nyt Sisä-Suomen poliisin Kangasalan yksikössä on ollut tutkittavana uusi 32 petosrikoksen sarja, joka on siirtymässä kuluvalla viikolla syyteharkintaan. Poliisin mukaan kokonaisuudet eivät liity toisiinsa.

Kangasalan poliisin tutkimassa uudessa petosrikossarjassa epäillyt rikokset ovat tapahtuneet internetin myyntialustalla syksyn 2021 ja alkuvuoden 2022 aikana.

Poliisi kertoo tiedotteessa, että Pirkanmaalta kotoisin oleva epäilty on useimmissa tapauksissa laatinut matkapuhelinta tai pelikonsolia koskeneen myynti-ilmoituksen ja sopinut kaupat häntä lähestyneiden ostajien kanssa.

Ostajat ovat suorittaneet maksun, mutta epäilty ei ole missään vaiheessa toimittanut tuotteita ostajille. Rikoshyöty on yksittäisissä teoissa vaihdellut muutamasta kymmenestä eurosta runsaaseen sataan euroon.

Poliisi on koonnut nettisivulleen (siirryt toiseen palveluun) tietoa petosrikoksista. Sivuilta löytyy muun muassa vinkkejä petosrikosten tunnistamiseen ja välttämiseen sekä käytännön toimintaohjeita verkko-ostosten tekoon.

Lue myös:

Nettikauppias tehtaili 78 petoksen sarjan Pirkanmaalla – poliisi vinkkaa, miten vedätykseltä voi välttyä

Suosittelemme sinulle