Hyppää sisältöön

Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin työntekijälle sakkoja lahjuksen ottamisesta

Lahjuksiksi katsotut tavarat ja lahjakortit olivat arvoltaan yhteensä reilut 3 700 euroa. Mukana oli muun muassa matkapuhelimia ja navigaattori.

Kimalteleva kännykkä.
Tuomittu otti vastaan mm. lahjukseksi katsottuja matkapuhelimia. Kuva: Rodion Kutsaev / Unsplash
Riia Hantula
Avaa Yle-sovelluksessa

Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin työntekijä on tuomittu sakkoihin lahjuksen ottamisesta.

Työnjohtajana toiminut mies otti kymmenen vuoden aikana kahdelta yritykseltä tilauksiin liittyneitä lahjoja. Hän otti vastaan muun muassa kännyköitä, navigaattorin, kellon ja lahjakortteja. Mies myönsi teot, muttei mieltänyt niitä lahjuksiksi, vaan kyse oli hänen mielestään kauppaan kuuluvista kylkiäisistä.

Etelä-Pohjanmaan käräjäoikeuden mukaan työnjohtaja sai yrityksiltä tilaajalahjoina lahjakortteja ja tuotelahjoja yhteensä hieman yli 3 700 euron arvosta.

Tuomittu päätti työtehtävässään tiettyjen tarvikkeiden ja varaosien hankinnasta. Tuomion perusteluissa todetaan, että tällä on ollut mahdollisuus vaikuttaa tilauksiin, mistä tuotteita tilataan ja mikä toimittaja valitaan.

Mies tuomittiin 40 päiväsakkoon ja menettämään valtiolle rikoksen tuottamana taloudellisena hyötynä reilut 3 300 euroa sekä takavarikoidut yksi puhelin ja lahjakortti. Tuomio ei ole lainvoimainen.

Suosittelemme