Hyppää sisältöön

Hämeen Mokia vie avustustarvikkeita Ukrainaan

Avustusjärjestö on jo käynyt lävitse omia varastojaan ja selvittänyt, mitä tarvikkeita se voi lähettää Ukrainaan. Matkaan on lähdössä ainakin peitteitä ja ruoka-apua.

Dalbir Ram / Yle
Hämeen Mokia on viime aikoina vienyt tarvikkeita Hauholta esimerkiksi Bulgariaan. Arkistokuva.
Eeva Hannula
Avaa Yle-sovelluksessa

Hämeen Mokia ry aikoo viedä avustustustarvikkeita Ukrainaan. Maahan toimitetaan esimerkiksi huopia, hygieniatarvikkeita ja elintarvikkeita.

Hämeen Mokia käy parhaillaan lävitse omia varastojaan ja kerää vielä hätäaputarvikkeita niitä lahjoittavilta tahoilta. Varastossa on esimerkiksi peitteitä, sidontatarvikkeita ja muitakin sairaalatarvikkeita.

Hämeen Mokia ry:n toiminnanjohtaja Jouni Heinonen kertoo, että tarvikkeet voidaan toimittaa rekkakuljetuksilla Puolan ja Ukrainan rajalle. Ongelmana on se, miten tarvikkeet voidaan viedä Ukrainan rajojen sisäpuolelle apua tarvitseville.

– Kuljettajat ja rekka-autot meillä on tiedossa. Saamme autonrattiin ammattikuljettajia eri puolilta Suomea, kertoo Heinonen.

Yhdistys muun muassa kierrättää Suomessa käytöstä poistettuja sairaalatarvikkeita. Niitä kunnostetaan ja lajitellaan Hauholla. Yhdistys saa käytöstä poistettuja sairaalatarvikkeita hoivakodeilta ja sairaaloista.

Lisää Kanta-Hämeen uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

Suosittelemme sinulle