Hyppää sisältöön

Nordean koko päivän jatkuneet ongelmat johtuivat palvelunestohyökkäyksestä – tilanne nyt ok, mutta hitautta voi esiintyä

Häiriö alkoi jo maanantai-iltana. Asiakkaat eivät ole päässeet kirjautumaan Nordean verkko- tai mobiilipankkeihin tänään välttämättä ollenkaan.

Nordean logo.
Nordea on yrittänyt korjata verkkopalveluidensa häiriötä maanantai-illasta lähtien. Kuva: Vesa Moilanen / Lehtikuva
Petteri Lindholm
Avaa Yle-sovelluksessa

Nordean verkkopalveluita koko päivän vaivannut häiriö johtuu palvelunestohyökkäyksestä.

– Olemme saaneet varmistettua palvelut niin, että asiakkaat voivat kirjautua mobiili- ja verkkopankkiin. Palveluissamme on kuitenkin tällä hetkellä hitautta, Nordea tviittasi puoli kuuden maissa tiistai-iltana.

Ongelmat verkkopalveluissa alkoivat jo maanantai-iltana.

Asiakkaat eivät ole päässeet kirjautumaan Nordean verkko- tai mobiilipankkeihin tänään välttämättä ollenkaan. Nordea kehotti aiemmin asiakkaita kokeilemaan kirjautumista hetken odotuksen jälkeen uudestaan.

Pankin asiakkaat eivät pystyneet käyttämään Nordean tunnistautumispalvelua esimerkiksi Kelan, verottajan tai verkkokauppojen palveluissa.

Nordean mukaan sijoittajat ovat pystyneet tekemään normaalisti esimerkiksi osakkeiden osto- ja myyntitoimeksiantoja, jos verkkopankkiin kirjautuminen onnistuu. Ongelmat osuivat yksityissijoittajien kannalta hyvin hankalaan päivään, koska Helsingin pörssi on tänään ollut suuressa, yli kolmen prosentin laskussa.

Asiakkaiden pankkikortit toimivat Nordean mukaan kauppojen kassoilla normaalisti.

Luottokorttimaksut esimerkiksi verkkokaupoissa sen sijaan eivät ole välttämättä toimineet, koska valtaosa verkkokauppojen maksuista pitää vahvistaa lisäksi kirjautumalla verkkopankkiin.

Häiriö ovat vaikuttaneet myös sellaisiin yrityksiin, jotka käyttivät Nordean tunnistuksen välityspalvelua. Ongelmat ovat koskeneet lisäksi muiden pankkien tunnistusvälineillä kirjautumista Nordean palveluihin.

Juttua päivitetty 1.3. kello 18.15: Lisätty Nordean tviittaamat tiedot ja päivitetty otsikkoa.

Lue lisää:

Verkkopankkitunnusten kalastelu jyrkässä nousussa – Traficom: "Tänä vuonna tullaan tekemään ennätyksiä"

Suomalaiset menettäneet miljoonia euroja pankkitunnusten kalastelijoille – vakuutus ja rahoitusneuvonta Fine ratkonut lukuisia tapauksia

Suosittelemme sinulle