Hyppää sisältöön

Hartwall Arenan nimikyltit otettiin pois Helsingin areenasta – katso kuvat ja video historiallisesta hetkestä

Juomavalmistaja Hartwall tiedotti keskiviikkona päättäneensä markkinointiyhteistyönsä Helsinki Halli Oy:n kanssa. 

Hartwall Arenan nimikyltit otettiin pois Helsingin areenasta – katso video historiallisesta hetkestä
Emma Hyyppä,
Jonne Niemeläinen
Avaa Yle-sovelluksessa

Helsingin areenasta poistettiin tänään keskiviikkona hallin pääsponsorin Hartwallin nimikyltit. Halli tunnetaan sponsorinimellä Hartwall Arena.

Hartwall tiedotti keskiviikkona päättäneensä markkinointiyhteistyönsä Helsinki Halli Oy:n kanssa. Hartwall on yksi Suomen suurimmista juomavalmistajista. Yritys on sponsoroinut Helsingin areenaa sen valmistumisvuodesta 1997 asti.

Päätöksen taustalla on Venäjän vajaa viikko sitten aloittama hyökkäyssota Ukrainaa vastaan.

– Venäjän aloittama sota on järjetön ja tuomittava teko. Emme tee enää markkinointiyhteistyötä Helsinki Halli Oy:n kanssa Venäjän sotatoimien vuoksi. Jatkossa areena ei kanna Hartwallin nimeä, ja Hartwallin logo on poistettu areenan seinästä, kertoo Hartwallin toimitusjohtaja Kalle Järvinen tiedotteessa.

Areena on osin venäläisten omistama halli.

Hartwall Arenan nimikylttiä revittiin Helsingin areenasta keskiviikkona.
Hartwallin logo irrotettiin areenan seinästä keskiviikkona ennen puoltapäivää. Kuva: Emma Hyyppä / Yle
Hartwall Arenan nimikylttiä revittiin Helsingin areenasta keskiviikkona.
Hartwallin logo irrotettiin areenan seinästä. Kuva: Emma Hyyppä / Yle

Hartwall Areenan omistaa Helsingin Halli Oy, jonka pääosakas on Arena Events Oy. Molempien yhtiöiden hallituksien puheenjohtaja on venäläinen liikemies Roman Rotenberg. Hän on Gennadi Timtšenkon ohella areenan suurimpia omistajia. Roman Rotenbergin isä on Boris Rotenberg ja setä Arkadi Rotenberg. Timtšenko ja Rotenbergit ovat tunnettuja läheisistä suhteistaan Putiniin. Yhdysvallat ja Britannia ovat asettaneet liikemiehiä Venäjä-vastaisille pakotelistoille.

Jääkiekkoliitto ilmoitti Ukrainan sodaan alettua, että Leijona-paidat ja mestaruusviirit lasketaan alas Hartwall Arenan katosta. Katossa ovat olleet Raimo Helmisen, Timo Jutilan, Saku Koivun, Jari Kurrin, Jere Lehtisen, Ville Peltosen, Teemu Selänteen ja Kimmo Timosen paidat.

Hartwall Arenan nimikylttiä revittiin Helsingin areenasta keskiviikkona.
Tältä näyttää areenan seinä ilman logoa. Kuva: Emma Hyyppä / Yle

Suomi isännöi jääkiekon miesten MM-kisoja toukokuussa. Suomi pelaa ottelunsa Tampereella, mutta toinen lohko on määrä järjestää Helsingin areenassa. Siihen voi tulla vielä muutos.

Päivitetty kello 12.24: Täydennetty juttuun Hartwallin toimitusjohtajan Kalle Järvisen kommentti.

Päivitetty kello 15.14: Täsmennetty Helsingin areenan omistuskuvioita.

Lue myös:

Pelataanko jääkiekon MM-kisoja venäläisomisteisessa hallissa Helsingissä ensi keväänä? "Suomen jääkiekkoliitto ei voi yksin päättää"

Jokerien seuralegenda Antti-Jussi Niemi kommentoi seuran tulevaisuutta KHL:ssä – "Jos Venäjän touhu jatkuu tuollaisena, niin mielestäni ei"

Jokerien matka KHL:ssä on ohi, uskoo pitkään seuraa edustanut Jesse Joensuu: "Se Jokerit, minkä nyt olemme tunteneet, loppuu"

Suosittelemme