Hyppää sisältöön

Sara Kuivisto juoksi uuden Suomen ennätyksen, vaikka voimia kului ahtaassa tilassa sähläämiseen: "Juoksuna se oli huono, hirveän levoton"

Sara Kuivisto on juossut uuden sisäratojen Suomen ennätyksen 800 metrillä.

Sara Kuivisto Kalevan kisoissa 2021.
Sara Kuivisto juoksi uuden Suomen ennätyksen Madridissa. Arkistokuva. Kuva: Jussi Saarinen / AOP
Simo Arkko

Sara Kuivisto on juossut uuden sisäratojen Suomen ennätyksen 800 metrillä. Kuivisto juoksi yleisurheilun hallikilpailuissa Madridissa kilpailun viidenneksi ajalla 2.02,36. Kuivisto paransi helmikuun puolivälissä juoksemaansa Suomen ennätystä noin kolmella kymmenyksellä.

Kilpailun voitti australialainen Catriona Bisset ajalla 2.00,10.

– Pitää tietenkin aina olla tyytyväinen ennätykseen ja Suomen ennätykseen, mutta juoksuna se oli huono, hirveän levoton. Siihen oli laitettu kymmenen juoksijaa, mikä on vähän liian paljon ahtaassa sisähallissa. Kisa oli levoton ja tuntui, että olin koko ajan väärässä paikassa. Sähläämiseen meni paljon voimaa, Kuivisto kommentoi Yle Urheilulle.

Kuiviston mukaan 800 metrin kilpailu oli hyvä juosta ennen maaliskuun MM-halleja, jolloin hän kilpailee 1500 metrin matkalla.

Kuivisto lähtee MM-halleihin matkan tuore Suomen ennätys hallussaan, sillä hän pinkoi aiemmin helmikuussa 1500 metriä aikaan 4.06,14. Hän paransi tuolloin omissa nimissään ollutta Suomen ennätystä peräti viidellä sekunnilla.

– Tässä on pari viikkoa aikaa harjoitella, sillä kilpailut olivat nyt tässä, eikä niitä oikein löydy Euroopasta. MM-halleihin voisin laittaa tavoitteeksi finaalipaikan. Se olisi hieno juttu.

Hurske pettyi kilpailuunsa

Reetta Hurske aitoi Madridissa 60 metrin aitakilpailussa toiselle sijalle ajalla 8,00. Kilpailun voitti Hollannin Zoe Sedney ennätyksellään 7,95.

– Tämä oli talven ensimmäinen sellainen kisa, johon olin todella pettynyt. En jaksanut yhtään pitää juoksua ylhäällä, jalat ei liikkuneet kunnolla, eikä siinä ollut hallintaa ja tuli kolhuja, Hurske harmitteli Suomen urheiluliiton tiedotteessa.

Naisten korkeushyppykilpailussa Ella Junnila oli toinen tuloksella 190 ja Heta Tuuri viides tuloksella 183. Korkeuskilpailun voitti Australian Eleanor Patterson, joka ylitti korkeuden 196.

Kolmiloikassa Simo Lipsanen oli seitsemäs tuloksella 15,08. Hänen neljä ensimmäistä hyppyään olivat yliastuttuja.

Samuelsson pinkoi ennätyksensä

Samuli Samuelsson pinkoi puolestaan Tanskan Aarhusissa 60 metrillä ennätyksensä 6,64, joka on myös kauden kotimainen kärkitulos. Samuelsson jäi niukasti MM-hallirajasta 6,63.

– Käytiin katsomassa maalikamerakuva ja sen perusteella voitin ja jäin lopulta vain sekunnin tuhannesosia MM-hallien tulosrajasta. Se kyllä harmittaa. Olisi se raja nyt voinut mennä, vaikka olen totta kai tyytyväinen ennätykseeni, Samuelsson sanoi SUL:n tiedotteessa.

Juttua täydennetty 2.3.2022 klo 23.25: lisätty Kuiviston kommentit.

Juttua korjattu 3.3.2022 klo 8.25: korjattu Bissetin kansallisuus.

Lue myös:

Sara Kuivisto juoksi uuden Suomen ennätyksen – oma ennätys parantui viidellä sekunnilla: "Jäi olo, että voisin juosta vielä kovempaa"

Suosittelemme sinulle