Hyppää sisältöön

Rautavaara tarjoaa lukiolaisille ilmaisia soluasuntoja

Kunta muuttaa kaksi tyhjänä olevaa asuntoa soluasunnoiksi. Niitä tarjotaan ensisijaisesti ulkopaikkakuntalaisille.

Rautavaara pyrkii houkuttelemaan ilmaisilla asunnoilla lisää lukiolaisia. Kuva: Anne-Pauliina Rytkönen / Yle

Rautavaaran kunta tarjoaa lukio-opiskelijoille mahdollisuutta ilmaiseen asumiseen. Kunnanhallitus on päättänyt kokeilusta, jossa kunnan tyhjiä asuntoja tarjotaan lukiolaisille maksutta soluasuntokäyttöön ensi syksystä alkaen.

Syynä on lukion opiskelijamäärien heikko kehitys. Kunta haluaa nyt tehdä erilaisia kokeiluja lukion näkyvyyden ja houkuttelevuuden lisäämiseksi.

Rautavaaran kunta tarjoaa Rautaharjusta kahta neljän huoneen asuntoa, joista tehdään yhteensä kuusi soluasuntoa. Kokeilun ei ole arvioitu maksavan kovin paljoa, sillä nykyisin tyhjillään olevat asunnot eivät tuota mitään. Asukkaat maksavat vedestä, sähköstä ja nettiliittymästään itse.

Ilmainen asumisoikeus annetaan enintään kolmeksi lukuvuodeksi ja siihen voi saada yhden lukuvuoden lisäaikaa. Asunnot annetaan ensisijaisesti ulkopaikkakuntalaisille ja sen jälkeen rautavaaralaisille pitkänmatkalaisille koulumatkan pituuden mukaisessa järjestyksessä. Ehtojen mukaan rautavaaralaisella hakijalla pitää olla soluasunnolle todellinen käyttötarve.

Suosittelemme sinulle