Hyppää sisältöön

Tampereen Vanhaan kirkkoon avataan Huolikahvila – sunnuntaina seurakunnat kutsuu väkeä tukitapahtumaan Kiovanpuistoon

Tampereen seurakuntien Huolikahvilassa voi puhua kirkon työntekijän kanssa mistä tahansa aiheesta kahvikupin äärellä. Vanhassa kirkossa järjestetään myös rukoushetkiä Ukrainan sodan vuoksi.

Tampereen vanha kirkko
Vanha Kirkko sijaitsee Tampereen keskustorin laidalla. Kahvila on avoinna torstaisin 16–18. Arkistokuva. Kuva: Tuomas Koskialho / Tampereen seurakunnat
Heli Mansikka

Tampereen seurakunnat tarjoaa apuaan ihmisille, jotka kokevat vallitsevan maailmantilanteen raskaana. Keskustorilla sijaitsevaan Vanhaan kirkkoon avataan tänään Huolikahvila, jonne kuka tahansa voi mennä murheineen.

Seurakunnat kertoo tiedotteessa, että ajatus Huolikahvilan avaamisesta syntyi, kun seurakunnan työntekijät saivat palautetta kirkon avaamisesta kohtaamiselle viime torstaina Ukrainan sodan vuoksi.

– Eräs sattumalta paikalle saapunut henkilö kiitteli mahdollisuudesta huolten jakamiseen. Hän sanoi, että "onpa hyvä, että on joku paikka, ettei ihmisten tarvitse jäädä yksin murheineen", kertoo pastori Jussi Holopainen Tampereen ev.lut. seurakunnista.

Ukrainan tilanteen lisäksi ihmisiä kuormittaa jo kaksi vuotta kestänyt koronaviruspandemia. Huolikahvilassa voi kuitenkin puhua kirkon työntekijän kanssa mistä tahansa aiheesta kahvikupin äärellä.

Kahvila on avoinna torstaisin 16–18.

Vanhassa kirkossa järjestetään myös rukoushetkiä Ukrainan sodan vuoksi. Rukoushetkiä pidetään kello 17 arkena ja lauantaina.

Kiovanpuistossa sunnuntaina tukitapahtuma

Sunnuntaina Tampereen ev.lut. seurakunnat järjestää ison tukipahtuman Ukrainan tukemiseksi Kiovanpuistossa Kalevassa. Tapahtuma alkaa kello 15. Ukrainan pääkaupunki Kiova on ollut Tampereen ystävyyskaupunki vuodesta 1954 lähtien.

Tapahtumassa on musiikkia, puheita ja rukouksia. Tapahtumassa puhuu Tampereen hiippakunnan piispa Matti Repo. Äänessä ovat myös tuomiorovasti Olli Hallikainen, Tampereen ortodoksisen seurakunnan Isä Aleksej ja Tampereen pormestari Anna-Kaisa Ikonen.

– Venäjän käynnistämä sota Ukrainaa vastaan järkyttää, ja väkivalta maan asukkaita kohtaan kauhistaa. Kirkot eri puolilla maailmaa ovat tuominneet hyökkäyksen, kutsuneet auttamaan siitä kärsiviä sekä rukoilemaan Jumalalta rauhaa. Joka rukoilee rauhaa, antaa myös itsensä rauhan välikappaleeksi, sanoo piispa Repo.

Paikalle saapuva yleisö voi halutessaan tuoda mukanaan kynttilöitä, joita sytytetään tapahtuman päätteeksi. Tilaisuuteen osallistuvilla on myös mahdollisuus osallistua Kirkon Ulkomaanavun lipaskeräykseen Ukrainan hyväksi.

Pirkanmaan uutisia Ylen nettisivuilla ja Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

Lue lisää:

Yle seuraa: Venäjän aloittaman sodan tärkeimmät tapahtumat

Tampereen kaupungin 100 000 euron avustuskuorma lähtee kohti Ukrainaa – satoja laatikollisia ruiskuja ja lämpöpeittoja on perillä loppuviikosta

Tampereella järjestetään kaksi tukikonserttia ukrainalaisten auttamiseksi

Suosittelemme sinulle