Hyppää sisältöön

Koronatestauksessa ruuhkaa Ylivieskan seudulla – Kallion terveysasemat eivät ilmoita tartunnasta tekstiviestillä enää viikonloppuisin

Koronatestin tuloksen voi katsoa Omakannasta. Ohjeita sisältävä tekstiviesti tulee seuraavana arkipäivänä. Peruspalvelukuntayhtymä Kallion koronatartuntojen määrän arvioidaan nousevan.

Hoitaja ottaa koronanäytettä.
Positiiviseksi laboratoriossa varmennetusta testituloksesta ilmoitetaan nyt vain arkipäivinä tekstiviestitse Kallion alueella. Kuva: Toni Pitkänen / Yle
Hanna Holopainen

Peruspalvelukuntayhtymä Kallion terveysasemilla koronanäytteenotto on nyt ruuhkautunut. Näytteenottoaikoja annetaan ensi viikon puolelle, kuntayhtymästä kerrotaan.

Ruuhkasta johtuen kuntayhtymä ei lähetä viikonloppuisin tekstiviestiä positiivisesta tuloksesta. Koronatestin tuloksen voi katsoa Omakannasta. Ohjeita sisältävä tekstiviesti tulee seuraavana arkipäivänä. Viikonloppuisin hoidetaan vain sote-yksiköiden tartunnanjäljitys ja neuvonta.

Tekstiviestin lähettäminen positiivisen koronatartunnan saaneille voi joutua tauolle myös arkipäiviksi ensi viikosta lähtien, jos tilanne pahenee.

Seudulla todetaan koronatartuntoja yhä paljon. Tällä viikolla niitä on varmistettu torstaihin mennessä jo 235. Määrän odotetaan kasvavan.

Tästä voit lukea tuoreimmat tiedot koronavirustilanteesta Pohjois-Pohjanmaalla.

Lisää Pohjois-Pohjanmaan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

Suosittelemme sinulle