Hyppää sisältöön

Nyt myös Harri Säteri ja Jyrki Jokipakka lähtevät KHL:stä – ainakin nämä seitsemän suomalaispelaajaa ovat jättäneet venäläisseuransa

Useampi suomalaispelaaja on pyrkinyt lähtemään KHL-joukkueestaan sen jälkeen, kun Venäjä hyökkäsi Ukrainaan.

Harri Säteri piti Suomea pystyssä Slovakiaa vastaan.
Harri Säteri pelasi Leijonien maalilla Pekingin olympialaisissa. Kuva: Getty Images
Joska Saarinen
Avaa Yle-sovelluksessa

KHL-joukkue Sibir Novosibirsk kertoo Instagramissa, että Harri Säteri ja Jyrki Jokipakka jättävät joukkueen kesken pudotuspelien.

Moni suomalainen KHL-pelaaja on lähtenyt tai lähtemässä Venäjältä kesken kauden. Taustalla on Venäjän sotatoimet Ukrainassa.

Aiemmin perjantaina kerrottiin, että Ufan Juha Metsola, Sakari Manninen ja Teemu Hartikainen sekä Magnitogorskin Jussi Olkinuora ovat jättäneet seuransa ja lähtevät Venäjältä. Markus Granlund jätti Ufan jo aiemmin.

Ylen tietojen mukaan moni muukin suomalaispelaaja haluaa lähteä KHL-seurastaan.

Neftehimik Nizhnekamskin maalivahti Frans Tuohimaa kertoi aiemmin tällä viikolla Yle Urheilulle, että hän haluaa poistua Venäjältä mahdollisimman pian, mutta ei ole päässyt seurajohdon kanssa yhteisymmärrykseen asiasta.

Tilanne ei ole helppo, koska pelaajiin voi kohdistua kovat rahalliset sanktiot sopimuksen purkamisesta. Myöskään liikkuminen Venäjältä Suomeen ei ole aivan yksinkertaista tällä hetkellä, kun Euroopan unioni on sulkenut ilmatilansa venäläiskoneilta.

Lue myös:

Suomalaispelaajien joukkopako KHL:stä kuohuttaa venäläismediassa – maasta vaikea päästä pois: "Pelaajayhdistys on ollut yhteydessä ulkoministeriöön"

KHL-seura ei päästä ulkomaalaispelaajiaan pois – Leijonien maalivahti on jumissa Venäjällä: "Tuntuu väärältä olla täällä"

Markus Granlund lähti venäläisestä KHL-seurastaan – huippukiekkoilija vahvistaa uutisen Ylelle

Suosittelemme