Hyppää sisältöön

Koronatartuntamäärien kasvu tasaantumassa Essoten alueella

Tartuntojen testaus väheni kuntayhtymä Essoten alueella viime viikolla. Samalla positiivisten tesitulosten osuus kasvoi. Tulevat viikot osoittavat, onko alueella nähty jo huippu tartunnoissa.

Essoten koronatestaus Mikkelin keskussairaalan edustalla. Taustalla ovi ja teltta, josta pääsee koronanäytteenottoon. Edustalla kyltti, jossa ohjataan koronatestauskseen ja koronarokotukseen.
Essoten koronatestauspiste sijaitsee Mikkelin keskussairaalan pääsisäänkäynnin vieressä. Kuva: Juho Liukkonen / Yle
Juho Liukkonen

Koronatartuntojen kasvussa on tapahtunut selkeä tasaantuminen kuntayhtymä Essoten alueella.

Essoten alueella todettiin viime viikon aikana 1380 koronavirustartuntaa. Määrä on reilut 400 vähemmän kuin edeltäneellä viikolla.

Lukemiin on kuitenkin vaikuttanut myös selkeästi vähäisemmät testimäärät koulujen hiihtolomaviikon aikana. Samalla positiivisten testitulosten osuus kasvoi 48 prosentista 52 prosenttiin.

Osastohoidossa olevien koronapotilaiden määrä on stabiloitunut. Nyt koko Essoten alueella on sairaalahoidossa yhteensä 14 potilasta, joista yksi on tehohoidossa.

Testauskäytännöt ympäri maan ovat hyvin erilaisia. Seppälä muistuttaa myös, että jos koronatestissä käy muualla kuin Essoten testissä, tulee kontaktointi tuloksesta ja todistuksesta hoitaa myös testaavan tahon, esimerkiksi työterveyshuollon kanssa.

Suosittelemme sinulle