Hyppää sisältöön

Torniossa ja Haaparannalla marssitaan rauhan puolesta tiistai-iltana

Tornion ja Haaparannan demareiden yhteisessä tapaamisessa ideoitu naistenpäivän rauhanmarssi valtakunnan rajan yli on poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton.

Sotaa vastustava mielenosoitus järjestettiin 24. helmikuuta Venäjän suurlähetystön edessä Tehtaankadulla.
Rauhanjärjestöt (Rauhanliitto, Sadankomitea, Aseistakieltäytyjäliitto ja Rauhanpuolustajat) järjestivät torstaina 24.3. mielenosoituksen Helsingissä Ukrainan tilanteen vaarallisen eskaloitumisen ja Venäjän kasvavan aggression vuoksi. Mielenosoitus järjestettiin Venäjän suurlähetystön edessä Tehtaankadulla. Kuva: Silja Viitala / Yle
Jarno Tiihonen

Torniosssa ja Haaparannalla marssitaan rauhan puolesta tiistai-iltana. Marssi alkaa Haaparannalta Haparandabladetin edessä olevalta parkkipaikalta Storgatanilla kello 18.30 Suomen aikaa.

Kulkue menee Tornioon Krannikadun kautta ja päätyy Victoriantorille, jossa on luvassa lauluesitys. Lisäksi osallistuvat tekevät rauhan symbolin muodostelman.

Tapahtuman järjestäjä, Tornion demareiden puheenjohtaja Henna Knuuti kertoo, että kulkue ideoitiin Tornion ja Haaparannan kahden vuoden tauon jälkeen järjestetyssä tapaamisessa.

– Mietimme, kuinka kuroa rajaa umpeen. Jostain tipahti idea, että tämä on ajankohtainen asia. Tapahtuma toteutetaan kevyillä järjestelyillä. Pääasia, että olemme yhdessä ja käsittelemme teemaa, Knuuti kertoo.

Knuuti korostaa, että naistenpäivän rauhanmarssi valtakunnan rajan yli on poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton.

Sunnuntaina rauhan puolesta marssittiin Kemissä

Viime sunnuntaina rauhan puolesta marssittiin Kemissä. Tapahtuman järjestivät Kemin vasemmistoliiton varapuheenjohtaja Albana Mustafi ja Tuula Sykkö Suomen rauhanpuolustajien Lapin piiristä.

– Olen kokenut lapsena sotaa. Mietin, miten rauhan asiaa voisi tuoda esiin, kun siitä puhutaan niin vähän, Mustafi kertoo.

Mustafi arvioi, että tapahtumaan osallistui noin 70 ihmistä. Marssi oli poliittisesti sitoutumaton.

Lue myös: Yle seuraa Venäjän hyökkäystä Ukrainassa

Lisää Lapin uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu.

Suosittelemme sinulle