Hyppää sisältöön

Bayern ja Liverpool vahvoina ennakkosuosikkeina tiistain kamppailuihin – tällaisista lähtökohdista Mestarien liigan pudotuspelit jatkuvat

Tiistaina ratkotaan ensimmäiset kahdeksan parhaan joukkoon pääsevät joukkueet jalkapallon miesten Mestarien liigassa.

Bayern Münchenin Kingsley Coman laukoo pallon maaliin Salzburgia vastaan Mestarien liigassa 16.2.2022.
Kingsley Coman (oik.) laukoi Bayern Münchenin 1–1-tasoituksen Salzburgia vastaan avausosaottelussa. Kuva: All Over Press
STT Urheilu
Avaa Yle-sovelluksessa

Bayern Münchenin lähtökohdat jalkapallon miesten Mestarien liigan tiistain neljännesvälierään ovat selvät. Saksalaisjätti tarvitsee voiton etelärajan takaa Itävallasta vierailulle tulevasta Salzburgista, jotta paikka puolivälieristä irtoaisi 20. kerran Mestarien liigan aikana.

Ensimmäisessä ottelussa Bayern kiri Kingsley Comanin lopun maalilla 1–1-tuloksen, mutta nykysäännöillä vierasmaalista ei ole samanlaista iloa kuin aiemmin.

– Olemme tietoisia vastuustamme, mikä huomenna on panoksena. Mutta katson asiaa siltä kantilta, mitä voimme saavuttaa, luottopelaaja Thomas Müller ennakoi maanantaina Kicker-lehden mukaan.

Müller on voittanut Mestarien liigan Bayernissa 2013 ja 2020. Voitto Salzburgista veisi askeleen lähemmäs kolmatta mestaruutta.

– Jos pystymme hoitamaan hommamme, tämä voi olla jälleen erittäin hyvä kausi, 32-vuotias saksalainen sanoi.

Leikkauksesta kuntoutuneen ykkösmaalivahti Manuel Neuerin odotetaan palaavan tolppien väliin, joten myös päävalmentaja Julian Nagelsmann näkee enemmän mahdollisuuksia kuin uhkia, vaikka Salzburg säikäyttikin avausosassa.

– En usko, että putoamme jatkosta, jos vain näytämme oikean suorituskykymme.

Klopp ei odota turisteja

Liverpoolin Mohamed Salah kuljettaa palloa Mestarien liigan ottelussa Interiä vastaan 16.2.2022.
Mohamed Salah (etualalla) taituroi Liverpoolin 2–0-osuman Interiä vastaan. Kuva: All Over Press

Tiistaina Liverpool puolustaa Interistä vierasviheriöllä hankkimaansa 2–0-karkumatkaa, joka hoitui Roberto Firminon ja Mohamed Salahin toisen jakson täysosumilla.

Päävalmentaja Jürgen Klopp muistutti uutistoimisto AFP:n mukaan asetelman vaarallisuudesta.

– Luulenpa tuon olevan johto, joka on käännetty kaikkein useimmin jalkapallon historiassa. Jos johdat puoliajalla 2–0 ja sinulla joukkue, joka tuumii homman olevan puoliksi tehty, olet jo väärällä polulla.

– Tämä on kuitenkin paljon parempi tulos, mitä osasin odottaa ennen kuin pelasimme siellä. Peli ei näyttänyt suurimmalta osin siltä, että voittaisimme 2–0. Se oli todella kova, tasainen ja todella vaikea peli pelata. Inter on todella hyvä ja kokenut joukkue. He eivät saavu tänne turisteina.

Keskiviikkona pelataan ottelut Real Madrid–Paris Saint-Germain (avausosa 0–1) ja Manchester City–Sporting (5–0).

Suosittelemme