Hyppää sisältöön

Joutsan, Jämsän ja Keuruun seudun yrityksille luvassa nykyistä enemmän tukieuroja – Keski-Suomella vahva edustus ministeriön esittämällä tukialuekartalla

Yli puolet Keski-Suomen kunnista on pääsemässä lähivuosiksi korkeamman yritystuen piiriin. Työ- ja elinkeinoministeriö esittää kakkostukialueeksi Joutsan, Jämsän, Keuruun ja Saarijärvi-Viitasaaren seutukuntia. 

Paperirullaa siistitään liittämistä varten.
Ministeriö nosti Jämsän II-tukiluokkaan auttaakseen kaupunkia edelleen selviytymään Kaipolan paperitehtaan sulkeutumisesta. Kuva: Petri Aaltonen / Yle
Virpi Kotilainen

Kolmetoista keskisuomalaiskuntaa on nousemassa korkeamman luokan eli II-yritystukialueeksi. Käytännössä luokitus parantaa tukialueen yritysten investointimahdollisuuksia.

Työ- ja elinkeinoministeriö on tällä viikolla pistänyt lausuntokierrokselle asetusehdotuksen, jossa se määrittelee seutukuntien ja kuntien tukiluokitukset vuoden 2027 loppuun saakka. Alueellisten valtiontukien tavoitteena on kehittää epäedullisessa asemassa olevien alueiden taloutta.

Ministeriön II-tukialueeseen nimettäviä kuntia ovat "aluetuen suuntaviivojen BKT-kriteerin perusteella" Keski-Suomesta Jämsä, Joutsa, Luhanka, Keuruu, Multia, Kannonkoski, Karstula, Kinnula, Kivijärvi, Kyyjärvi, Pihtipudas, Saarijärvi ja Viitasaari.

Jämsän nimeämisellä ministeriö haluaa tukea kaupunkia äkillisen rakennemuutoksen hoitamisessa. Muut kunnat ovat päässeet listalle muun muassa korkean työttömyysasteen ja alueen heikon taloustilanteen takia.

Tieto Keuruun pääsemistä kakkostukialueeksi oli iloinen yllätys kaupunginjohtajalle Noora Pajarille:

– Sehän tarkoittaa meille tietenkin sitä, että meidän yritykset saa investointeihinsa enemmän tukea. Toivon, että se kannustaa heitä niitä investointeja tekemään, Pajari toteaa.

Pienet yritykset voivat kakkostukialueella saada toimintansa kehittämiseen investointitukea jopa 35 prosenttia. Keskisuurille yrityksille maksimituki on 25 prosenttia ja suurille yrityksille 15 prosenttia.

Tukiasetus on nyt kahden viikon ajan lausuntokierroksella.

Tukialueet on tarkoitus vahvistaa kevään aikana. Tukialuekartan hyväksyy myös Euroopan komissio, asetuksen vahvistaa valtioneuvosto.

Suosittelemme sinulle