Hyppää sisältöön

Narukerä reagoi sosiaalisessa mediassa levinneeseen videoon: Kyseenalainen temppu poiki pelaajalle yhden ottelu pelikiellon

Tuomas Antikainen ei pelaa Narukerän pronssiottelussa. Pelikielto on seurausta kaksinkamppailutilanteesta, joka tuli Narukerän tietoon vasta kun video tilanteesta julkaistiin Twitterissä.

Jääpallo mailan päällä Varkauden Kämärin tekojääradalla.
Narukerä pelaa jääpallon Bandyliigan pronssiottelussa perjantaina. Kuva: Antti Karhunen / Yle
Päivi Meritähti
Avaa Yle-sovelluksessa

Jääpalloseura Narukerä on tehnyt pikaisen kurinpitoratkaisun sosiaalisessa mediassa esitetyn videon perusteella. Twitterissä jaetussa videossa Narukerän pelaaja Tuomas Antikainen kohtelee vastustajajoukkue Akilleksen pelaajaa kyseenalaisesti. Videon nähtyään Narukerä päätti antaa Antikaiselle yhden ottelun pelikiellon ja hän jää pois pronssiottelusta.

Seuran hallitus twiittasi päätöksestään iltapäivällä. Sitä ennen päävalmentaja Tuomas Erkkilä oli jo kertonut päätyneensä samaan ratkaisuun.

– Antikainen sotki kaksinkamppailutilanteessa toisen jalkaa luistimella ja ajoi sen jälkeen vielä päin. Vaikka ottelu olikin kuuma, ei tuollaista ylilyöntiä olisi saanut tapahtua. Siksi minulle ei jäänyt muuta vaihtoehtoa kuin päätyä sanktioon, Erkkilä toteaa.

Erkkilä ei nähnyt tilannetta ottelutilanteessa sunnuntaina. Siitä ei myöskään puhuttu pelin jälkeen, joten videolta nähty tilanne tuli hänelle yllätyksenä. Se oli todennäköisesti jäänyt huomaamatta monelta muultakin.

– Tästä ei luultavasti olisi tullut mitään rangaistusta, sillä Akilleksen olisi pitänyt tehdä raportti maanantaihin puoleenpäivään mennessä, jotta kurinpitolautakunta olisi ottanut asian käsittelyyn. Halusimme kuitenkin tehdä selväksi, että tällainen käytös ei sovi jääpallon henkeen, Erkkilä kertoo.

Hänen mukaansa Tuomas Antikainen on kertonut olevansa pahoillaan tapahtuneesta.

Kuuntele tästä uusimmat Ylen radiouutiset Satakunnasta.

Lue täältä uusimmat Yle Uutiset Satakunnasta.

Suosittelemme