Hyppää sisältöön

Elinkeinoministeri Lintilä Fennovoiman ydinvoimahankkeen valmistelun jatkumisesta: "Ei edellytyksiä lopulliselle rakentamisluvalle"

Ukrainan sota ei ole pysäyttänyt Fennovoiman ydinvoimalahankkeen valmistelua. Elinkeinoministeri muistuttaa, että Fennovoiman ydinvoimalalle on olemassa eduskunnan periaatepäätös, jonka pohjalta hankkeella on rakennuslupa.

Lintilä: Hanhikiven lopulliselle rakentamisluvalle ei edellytyksiä
Annette Blencowe
Avaa Yle-sovelluksessa

Elinkeinoministeri Mika Lintilän (kesk.) mukaan Fennovoiman ydinvoimalahankkeen rakennustöihin on tällä hetkellä olemassa lupa. Lintilä sanoo kuitenkin ettei näe edellytyksiä lopullisen rakentamisluvan myöntämiselle.

– Pitää muistaa, että meidän pitää mennä lain mukaan. Heillä on lupa tällä hetkellä tehdä rakennustöitä, Lintilä totesi tiistain A-studiossa.

Lintilä muistutti, että Fennovoiman ydinvoimalalle on olemassa eduskunnan periaatepäätös, jonka pohjalta hankkeelle on olemassa rakennuslupa.

– He tekevät niitä rakennusluvan mukaisia töitä.

Yle kertoi aiemmin tänään, että Säteilyturvakeskuksen mukaan Fennovoiman lupa-aineistojen tarkastusta ja turvallisuusarvion laatimista on jatkettu myös Ukrainan sodan syttymisen ja EU-sanktioiden julkistamisen jälkeen.

Lintilän mukaan Säteilyturvakeskuksen arvioinnin kautta rakennuslupa tulee myöhemmin hänen pöydälleen ja sen jälkeen etenee valtioneuvostoon.

– Tällä näkymällä, mikä on olemassa en näe mitään edellytyksiä siihen, että sitä lopullista rakentamislupaa tulisi. Käytännössä jakaisin kahteen osaan. Tällä hetkellä ollaan rakentamassa tehdassalia. He voivat rakentaa sen salin, mutta tuleeko se koneistus sinne sisälle, se on sitten taas toisen luvan takana. Ja siihen lupaan en näe tällä hetkellä edellytyksiä, Lintilä selitti.

Sekä Lintilä että pääministeri Sanna Marin (sd.) ovat sanoneet, että Fennovoiman ydinvoimalahanke ei ole etenemässä sen jälkeen, kun Venäjä aloitti hyökkäyksen Ukrainaan.

Voit katsoa koko A-studion täältä.

Voit keskustella aiheesta keskiviikkoon 9.3. klo 23:een asti.

Lue lisää:

Ukrainan sota ei pysäyttänyt Fennovoiman ydinvoimalahankkeen valmistelua, vaikka poliitikkojen puheista olisi voinut päätellä toisin

Suosittelemme sinulle