Hyppää sisältöön

Naisten Korisliigan konkarivalmentaja Mika Haakana valmentaa ensi kaudella Kotkan Peli-Karhuja

Haakana perii kotkalaisen mestarijoukkueen päävalmentajuuden Mika Hartoselta, joka on ilmoittanut, ettei ole käytettävissä ensi kaudella.

Mika Haakana
Mika Haakana valmentaa ensi kaudella Peli-Karhuja. Hän toimi 11 kautta lappeenrantalaisen Catzin päävalmentajana. Kuva: Kare Lehtonen Kuva: Kare Lehtonen/Yle
Hanna Freyborg
Avaa Yle-sovelluksessa

Naisten korisliigan kuusinkertainen Suomen mestari Peli-Karhut saa ensi kaudelle uuden valmentajan.

Kotkalaisjoukkueen päävalmentajaksi siirtyy Mika Haakana. Peli-Karhut on solminut Haakanan kanssa vuoden sopimuksen ja lisäksi option vielä seuraavallekin vuodelle.

Peli-Karhujen päävalmentajana kuluvan kauden loppuun asti toimiva Mika Hartonen on kertonut, ettei ole käytettävissä enää ensi kaudella.

Uudella päävalmentajalla mittavat meriitit

Tulevalla päävalmentajalla Mika Haakanalla on takanaan 11 vuotta kokemusta naisten korisliigasta ja 369 ottelua, joista voitettuja otteluita on 280.

Haakana on valittu vuoden valmentajaksi kuusi kertaa. Hän on vaikuttanut myös Lappeenrannan Catzin menestykseen.

Haakana oli viime vuonna kiinnitetty apuvalmentajaksi kiinalaiseen huippuseuraan. Koronaepidemia esti kuitenkin suunnitelmat.

Peli-Karhut vahvisti keskiviikkona myös Noora Järvikankaan paluun koriskentille. Järvikangas auttoi kuluvalla kaudella joukkuetta Suomen cupin final four -turnauksessa. Järvikangas on voittanut Peli-Karhujen joukkueessa kaksi Suomen mestaruutta sekä kaksi Suomen cupin mestaruutta.

Suosittelemme