Hyppää sisältöön

Senni Salminen jää sivuun MM-hallikisoista – näin valmentaja perustelee ratkaisua

Nilkkansa loukanneen Senni Salmisen valmentaja Matti Mononen näkee, että lähteminen MM-hallikisoihin olisi ollut liian iso riski.

Senni Salminen ei osallistu Belgradin halli-MM-kisoihin. Kuva: Tomi Hänninen
Matti Lehtisaari

Kolmiloikkaaja Senni Salminen jää pois ensi viikolla Belgradissa järjestettävistä yleisurheilun MM-hallikisoista. Salmisen nilkka pyörähti viime sunnuntain kilpailussa Pariisissa. Hän katsoi parhaaksi jättää sisäratojen MM-kilpailut väliin ja keskittyä valmistautumaan kesän kilpailukauteen.

– Nilkasta otettiin magneettikuva. Sieltä ei löytynyt mitään, mutta kesällä odottavat MM- ja EM-kilpailut, joten katsoin parhaaksi antaa nilkan levätä, etten nyt riskeeraa mitään kesää ajatellen, Salminen kertoi Suomen Urheiluliiton tiedotteessa.

Salmisen valmentaja Matti Mononen kertoi, että peli päätettiin viheltää tässä vaiheessa poikki, jotta kesäkausi ei vaarantuisi.

– Riskit olisivat olleet liian isot. Pääkisat ovat kesällä, päätimme antaa nilkalle nyt huilia, jotta pääsemme aloittamaan harjoitukset normaalisti kohti kesää, Mononen kertoi Yle Urheilulle.

Mitään varsinaisia hoitotoimenpiteitä ei tarvita.

– Riittää, että kevennämme ohjelmaa. Sennillä olisi ollut hallikauden jälkeen joka tapauksessa lyhyt loma, nyt tämä alkoi hiukan etuajassa. Emme ole muutenkaan juurikaan panostaneet hallikauteen, Mononen valotti.

"Parasta osaamista ei päästy näyttämään"

Vaikka hallikausi jäi torsoksi, Monosen mukaan tekeminen näytti kesää ajatellen lupaavalta.

– Hyvää tekemistä, vaikka parasta osaamista ei nyt päästy näyttämään. Lankulle tuloa ei saatu ihan toimimaan, olisi tarvittu ainakin vielä yksi kilpailu. Kesää ajatellen näyttää silti oikein hyvältä, Mononen arvioi.

Tavoitteet kohti kesää ovat kirkkaat.

– Ennätyksiä lähdetään parantamaan ja menestymään arvokisoissa. Pitää tietysti päästä lähemmäs 15 metrin kuin 14 metrin rajaa. Mutta menemme maltilla, uskon kuitenkin, että tulee hyvää jälkeä, Mononen ennakoi.

Salminen haluaa nähdä vaikeuksienkin keskellä asioiden valoisat puolet.

– Kesää ajatellen tästä saa vielä vähän ekstramotivaatiota, Salminen sanoi.

Belgradin MM-hallit kilpaillaan 18.–20. maaliskuuta. Suomella on Salmisen poisjäännin jälkeen nimettynä kisoihin kuusi urheilijaa, mutta joukkue saattaa vielä täydentyä.

Lue myös:

51. kerta toden sanoi – Ruotsin hyppyihme Armand Duplantis venytti maailmanennätyksen Serbiassa, aloitti muiden pudottua kisasta

Armand Duplantiksella on rahkeita hypätä jopa kymmenen senttiä korkeammalta – lajivalmentaja kertoo, mikä erottaa hyppyihmeen muista

Suomen ennätykset ovat saaneet Sara Kuiviston tunteet sekaisin: "Jopa vähän hävettää"

Suosittelemme sinulle